Kromhout Kazerne opent poorten voor Utrechtse Waterlinie Wandeltocht!

Normal c596e61438868ae55ce599d0b34cdd5b146e91f8
21-05-2019 | 00:00

De voorbereidingen voor de eerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht zijn in volle gang en het belooft een bijzondere wandeling te worden. Er is leuk nieuws! De Kromhout Kazerne zal de poorten naar het terrein openen voor de wandelaars van de wandeltocht. Een unieke kans om het bijzondere fort Vossegat te bewonderen. En dat in de avonduren.

 

Op de Kromhout Kazerne zal van alles te beleven zijn, net als op andere plekken tijdens de tocht die langs 14 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voert. Op het kazerneterrein zal een blaaskapel te zien en te horen zijn en ook het fort Vossegat wordt mooi uitgelicht. Nog niet eerder werd het terrein opengesteld in de avonduren. Met deze toevoeging is de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht compleet.

 

UNESCO Werelderfgoed en natuur als basis
Mattijn Boerkamp en Michael Gane zijn initiatiefnemers van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht:

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste Rijksmonument van Nederland en is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. Daarnaast is het in 2019 200 jaar geleden dat men met de bouw van deze forten is begonnen. Een unieke gelegenheid dus om hiervoor extra belangstelling te genereren. Het prachtige omliggende natuurgebied geeft ons de kans om echt een mooi wandelevenement te organiseren. We hadden al snel bedacht dat het een avondwandeling moest worden. We zullen de forten mooi uitlichten en er is onderweg van alles en nog wat te zien, beleven en proeven.”

 

Vijf routes tussen 12,5 en 37,5 kilometer
De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht heeft met de toevoeging van fort Vossegat de routes uitgebreid naar vijf routes. De langste route die de wandelaars kunnen kiezen is 37,5 kilometer. Ook routes van 25 en 20 kilometer zijn mogelijk. Al deze routes starten op het Jaarbeursplein bij Station Utrecht Centraal. Bij de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park starten twee kortere routes: van 17,5 en 12,5 kilometer. De kortste route van 12,5 kilometer is de DiaBeatit route.

 

DiaBeatit: steun het Diabetes Fonds
Voor alle routes kunnen individuele wandelaars en groepen zich laten sponsoren om zo extra geld op te halen voor het Diabetes Fonds om meer onderzoek naar diabetes mogelijk te maken (www.diabeatit.nl/waterlinie).

 

In samenwerking met landelijke en Utrechtse partijen
Ook de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht steunen de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Vanaf het eerste uur zijn ook het Diabetes Fonds en Staatsbosbeheer betrokken. Staatsbosbeheer zal de forten op de route die zij in eigendom hebben openstellen. Het Creative College van ROC Midden-Nederland helpt met de invulling van het entertainment op verschillende locaties. Naast wandelen staat namelijk ook plezier en gezelligheid hoog in het vaandel. Met de toevoeging van de Kromhout Kazerne als samenwerkingspartner wordt de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht nog completer en gevarieerder.