Zandvoort Circuit Run: Prachtige prestaties en hoog geldbedrag  

26-03-2024 | 09:18

570 deelnemers en 87 teams hebben namens het Diabetes Fonds meegedaan aan de Zandvoort Circuit Run. De sfeer was goed onder de hardlopers ondanks de zware weersomstandigheden. Windkracht 7, regen en een gevoelstemperatuur van 2 graden. In totaal is er ruim 130.000 euro opgehaald voor onderzoek naar diabetes type 1. Een enorm knappe prestatie.  

Bekijk meer sportieve evenementen

 

Verschillende afstanden

Volwassenen konden kiezen uit de 4, 12 of 16 km. De kids run bestond uit de 900 meter en 2,6 km. In de Champions Lounge verzorgde Barbara de Loor de warming up en cooling down voor elke afstand.  

Waar normaal Max Verstappen zijn rondjes rijdt, was het nu de beurt aan de hardlopers. De deelnemers werden op het circuit en tijdens de hele route opgezweept door de muziek en de toeschouwers. Bij de langere afstanden liepen de hardlopers ook over het strand, de duinen en door het centrum. De finish was ook op het circuit. 

 

Champions Lounge 

In de Champions Lounge konden de deelnemers bijkomen van de inspanningen. DJ Robin draaide en zorgde voor een ontspannen sfeer. Na afloop werd de cheque uitgereikt aan directeur Diena Halbertsma van het Diabetes Fonds. Er is ruim 130.000 euro opgehaald voor onderzoek naar diabetes type 1. Ook vertelden verpleegkundige Chantal Dee en Jason Doppenberg van het LUMC over diabeteszorg in de praktijk. En vertelde Kim Brouwers van het Diabetes Fonds over het belang van diabetesonderzoek. 

Het Diabetes Fonds dankt alle deelnemers van de Zandvoort Circuit Run voor hun inzet en enthousiasme. Een speciale dank gaat uit naar Abbott, de hoofdsponsor van het Diabetes Fonds tijdens de Zandvoort Circuit Run. Maar we bedanken ook alle andere partners die met een bedrijventeam liepen of zich op een andere manier hebben ingezet. 

Bekijk je actiefoto's