Help jij ook mee?

Doneer    Kom in actie

Een lang en gezond leven, dat willen we allemaal. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland. Door in actie te komen en geld in te zamelen steun je het Diabetes Fonds. Dankzij jou kunnen we onderzoek financieren om diabetes beter te behandelen, te voorkomen en te genezen.

Dus: Let's DiaBeatit together!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In heel Nederland wordt ondertussen fanatiek doppen gespaard.  De doppen worden gerecycled bij de Onttiningsfabriek in Leeuwarden waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek. Iedereen kan meehelpen door de doppen te verzamelen. Vele restaurants, cafés en (sport)verenigingen doen al mee. Ook jij kunt een 'dop' in het zakje doen door bijvoorbeeld thuis de bierdopjes te sparen. Wil je weten waar je je gespaarde doppen kunt inleveren?  Kijk voor een globaal overzicht op http://bit.do/kroonkurkenDF-kaart. Exacte adresgegevens worden alleen per mail verstrekt: info@metalendoppen.nl. De doppenactie volgen op Facebook? Leuk! Ga naar www.facebook.com/diabetesactie.Ben je op zoek naar andere informatie? Stuur gerust een email naar het doppen-vrijwilligersteam via info@metalendoppen.nl   Vrijwilliger gezocht
Bekijk alle

Doe mee met een van de bestaande evenementen of start je eigen actie. Dat kan alleen of met een team, je collega’s, je klas of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hieronder voor inspiratie. 

Kom in actie
Bekijk alle

Bijzondere gift van ICO Eindhoven

11-05-2022 | 13:50 ICO Eindhoven doneert 1000 euro van hun prijzengeld voor onderzoek naar diabetes. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de mondgezondheid bij kinderen met diabetes type 1. Want “cariës bij kinderen met diabetes type-1, de mondhygiënist kan het niet alleen”.In oktober 2019 hebben zij, mondhygiënisten van Intercollegiaal Eindhoven (ICO) de “Passieprijs” gewonnen. Dit is een prijs die uitgereikt is door hun beroepsvereniging NVM mondhygiënisten en Colgate. Deze prijs moedigt mondhygiënisten aan om samen met collega’s over de (praktijk)grenzen heen te kijken en initiatieven op te zetten om de beschikbaarheid van zorg te vergroten voor groepen die het extra hard nodig hebben. ICO Eindhoven hebben zich ingezet om aandacht te vragen voor de mondgezondheid van kinderen met diabetes type-1. Dit hebben zij gedaan door het maken van producten voor iedereen rondom het kind, dat wil zeggen, de ouders, de professionals, de mondzorgprofessionals en natuurlijk ook het kind zelf. De producten die ze gemaakt hebben zijn o.a. een filmpje voor ouders en kinderen en een infographic met begeleidend schrijven, die je bij hen kan opvragen. Bekijk hier het filmpje over het project! ICO Eindhoven: ''Wij hopen dat de mondgezondheid bij deze doelgroep onder de aandacht blijft én dat mondzorgprofessionals ook bij deze mensen zorg op maat kunnen leveren!'' Bedankt voor de mooie donatie! Ook in actie komen met je bedrijf? Neem dan contact met ons op. 
Lees meer
Bekijk alle
€ 5

Anoniem

Aan: Ringvaart skiff 20-05-2022 | 00:54