Open motortoertocht MTC... Nisseroi - 16 juni 2019 - Stop Diabetes!

Marianne Jacobs

( Lid van team: Open motortoertocht 16-06-2019 MTC...Nisseroi - Stop Diabetes! )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (0%)

Hierbij nodigt MTC...Nisseroi, jullie van harte uit om deel te nemen aan de open motortoerrit van onze motortoerclub op zondag 16 juni 2019. En wat is mooier dan dat zo’n rit in het teken staat van een goed doel, wat dicht bij de leden van onze club staat, namelijk het Diabetes Fonds.

Je trekt je motorjas aan en pakt je sleutels. Ondertussen vink je een denkbeeldig lijstje af. Testsetje met naaldjes bij om bloed te prikken? Check! Dextro tabletjes en een flesje cola? Check! Want mocht je suikergehalte te laag zijn, dan wil je niet door een hypo van je motor afdonderen. Insulinepen bij? Yep! Appel of appelgebak tijdens de koffiestop, het maakt niet uit. Je zult insuline moeten spuiten, anders gaat ’t mis. Het klinkt allemaal vrij simpel, waar je als diabetespatiënt aan moet denken, maar suikerziekte is meer dan prikken en spuiten. Diabetes heeft een enorme impact op je dagelijkse doen en laten. Meer dan iemand zich kan indenken.

Natuurlijk, als je suikergehalte netjes in de pas loopt, heb je een prima dag. Maar al doe je de volgende dag alles hetzelfde zoals gisteren, dan kan je bloedwaarde toch ineens gigantisch de pan uit rijzen. Wat je ook doet, hij zakt niet. Of, om een onverklaarbare reden, dender je ineens richting een hypo. In een vingerknip is je mooie motortoertocht die je gepland had naar de knoppen, omdat je doodmoe en ziek op de bank neerploft en voor een aantal uren of langer bent uitgeschakeld.

Een zoon van een echtpaar uit onze motorclub heeft sinds zijn vijfde diabetes, type 1. Hij is een leuke, spontane jongen van zestien, waar je aan de buitenkant niet veel aan merkt. Nee, hij bijt nog liever zijn tong af dan dat hij een klacht over zijn lippen laat gaan, als hij voor de zoveelste keer in één week zijn suiker niet onder controle krijgt. Iedere suikerpiek is een klap voor zijn lichaam en regelmatig kan hij op zo’n momenten niet anders dan naar huis gaan. En geloof maar dat hij daar zo lang mogelijk mee wacht. Zijn ouders weten wat de gevolgen van diabetes op langere termijn kunnen zijn. Hart- en vaatziekten, zenuwbeschadiging, oogcomplicaties en het lijstje is helaas nog veel langer. Iemand kan zelfs aan deze ziekte overlijden. Dat is niet de toekomst die je voor ogen hebt voor je kind. Dat gun je niemand! 

Het verhaal hierboven maak ik regelmatig van dichtbij mee. Het zijn naast collega-motorrijders ook goede vrienden. Ik zie hoeveel impact diabetes op een gezinsleven kan hebben. En hoeveel impact het heeft op het leven van hun zoon die deze ziekte heeft. Vorig jaar heeft MTC...Nisseroi zich succesvol ingezet voor Stichting Alzheimer. Dit was op mijn verzoek en ik ben ze daar enorm dankbaar voor. Mijn moeder lijdt aan deze ziekte en elke steun is welkom. Nu is het de beurt aan een ander goed doel, het Diabetes Fonds, dat eveneens alle financiële steun heel goed gebruiken kan. Plus, het staat, net zoals vorig jaar, dichtbij de leden van onze motortoerclub. Vandaar dat ik deze actiepagina heb aangemaakt en wil ik eindigen met dezelfde zin als op de teampagina:

Wil je een prachtige motortocht rijden en tegelijkertijd een ontzettend goed doel steunen, kom dan op 16 juni 2019 naar Nistelrode.

Hieronder volgen de details:

Tocht: ca. 200 km
Start: Café 't Tramstation, Nistelrode
Inschrijving: tussen 09.30u – 11.00u
Inschrijfgeld: € 10,00
Inschrijfgeld voor duo-passagier: € 5,00
Ontvangst met een kop koffie en iets lekkers
De route is bij de inschrijving beschikbaar op papier en GPS (Garmin en TomTom). 

Houdt deze actiepagina in de gaten, want daarop komt de link te staan naar www.motorroutes.net waar de route ook te downloaden zal zijn.