Open motortoertocht 16-06-2019 MTC...Nisseroi - Stop Diabetes!

Motortoerclub MTC...Nisseroi rides for charity!
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (82%)

Hierbij nodigt MTC...Nisseroi, jullie van harte uit om deel te nemen aan de open motortoerrit van onze motortoerclub op zondag 16 juni 2019. En wat is mooier dan dat zo’n rit in het teken staat van een goed doel, wat dicht bij de leden van onze club staat, namelijk het Diabetes Fonds.

Je trekt je motorjas aan en pakt je sleutels. Ondertussen vink je een denkbeeldig lijstje af. Testsetje met naaldjes bij om bloed te prikken? Check! Dextro tabletjes en een flesje cola? Check! Want mocht je suikergehalte te laag zijn, dan wil je niet door een hypo van je motor afdonderen. Insulinepen bij? Yep! Appel of appelgebak tijdens de koffiestop, het maakt niet uit. Je zult insuline moeten spuiten, anders gaat ’t mis. Het klinkt allemaal vrij simpel, waar je als diabetespatiënt aan moet denken, maar suikerziekte is meer dan prikken en spuiten. Diabetes heeft een enorme impact op je dagelijkse doen en laten. Meer dan iemand zich kan indenken.

Natuurlijk, als je suikergehalte netjes in de pas loopt, heb je een prima dag. Maar al doe je de volgende dag alles hetzelfde zoals gisteren, dan kan je bloedwaarde toch ineens gigantisch de pan uit rijzen. Wat je ook doet, hij zakt niet. Of, om een onverklaarbare reden, dender je ineens richting een hypo. In een vingerknip is je mooie motortoertocht die je gepland had naar de knoppen, omdat je doodmoe en ziek op de bank neerploft en voor een aantal uren of langer bent uitgeschakeld.

Een zoon van een echtpaar uit onze motorclub heeft sinds zijn vijfde diabetes, type 1. Hij is een leuke, spontane jongen van zestien, waar je aan de buitenkant niet veel aan merkt. Nee, hij bijt nog liever zijn tong af dan dat hij een klacht over zijn lippen laat gaan, als hij voor de zoveelste keer in één week zijn suiker niet onder controle krijgt. Iedere suikerpiek is een klap voor zijn lichaam en regelmatig kan hij op zo’n momenten niet anders dan naar huis gaan. En geloof maar dat hij daar zo lang mogelijk mee wacht. Zijn ouders weten wat de gevolgen van diabetes op langere termijn kunnen zijn. Hart- en vaatziekten, zenuwbeschadiging, oogcomplicaties en het lijstje is helaas nog veel langer. Iemand kan zelfs aan deze ziekte overlijden. Dat is niet de toekomst die je voor ogen hebt voor je kind. Dat gun je niemand!

Voor Motortoerclub MTC…Nisseroi was het meteen duidelijk. Net als vorig jaar, hebben we weer een goed doel gekozen dat dicht bij onze leden ligt. In 2019 maken we ons hard voor het Diabetes Fonds. Het complete inschrijfgeld van de open motortoerrit van zondag 16 juni 2019 doneren we aan dit fonds. De ziekte is helaas nog niet te genezen, maar met de wetenschappelijke ontwikkelingen die gaande zijn, is er goede hoop op een diabetesvrije toekomst. Al het geld is meer dan welkom en nodig om dit doel te bereiken.

Dus wil je een prachtige motortocht rijden en tegelijkertijd een ontzettend goed doel steunen, kom dan op 16 juni 2019 naar Nistelrode.

Hieronder volgen de details:

Tocht: ca. 200 km
Start: Café 't Tramstation, Nistelrode
Inschrijving: tussen 09.30u – 11.00u
Inschrijfgeld: € 10,00
Inschrijfgeld voor duo-passagier: € 5,00
Ontvangst met een kop koffie en iets lekkers
De route is bij de inschrijving beschikbaar op papier en GPS (Garmin en TomTom). 

Het gpx-bestand "Motortoerrit Stop Diabetes 2019.gpx" voor de route is te downloaden via:

https://www.dropbox.com/sh/bhsbny68tvol8km/AAAeSWWVuYVaiC_or3f85qoLa?dl=0 

Bekijk alle
€ 10 20-06-2019 | 09:05
€ 545 De open motortoerrit van MTC...Nisseroi - Stop Diabetes! zit er weer op. Het complete inschrijfgeld van € 545,00 doneren wij aan het Diabetes Fonds! Het was een prachtige dag en het was goed om te horen dat de deelnemende motorrijders van de mooie route hebben genoten. Dank je wel iedereen voor je deelname. Zoals je ziet komt het inschrijfgeld goed terecht! Alle leden van MTC...Nisseroi 18-06-2019 | 23:33
€ 10 Een goede actie van de motorclub en een steun voor ons neefje. Wij zijn supertrots op hem en vinden het heel erg dat hij Diabetes heeft. Hopelijk kan er in de toekomst nog meer voor hem gedaan worden en voor vele andere zodat het allemaal wat gemakkelijker wordt. 16-06-2019 | 09:35
€ 253 Nog even en dan is het zondag 16 juni, de dag van onze open motortoertocht Stop Diabetes! Het is geweldig om te zien hoe mensen meeleven en we zijn dan ook erg blij verrast met het volgende kaartje: “Wij wensen de MTC op 16 juni ontzettend veel succes met de motortoertocht voor Stop Diabetes. Jullie rijden voor een ontzettend goed doel om te steunen. Alle neven en nichten van familie Verwegen.” In de bijbehorende enveloppe zat een donatie van € 253,0. Namens MTC…Nisseroi, heel, heel hartelijk dank hiervoor!!! We hebben dit bedrag overgemaakt naar het Diabetes Fonds via onze actiepagina. 23-05-2019 | 22:01
€ 10 “We kunnen helaas niet meerijden wegens het gebrek van een motor, maar willen natuurlijk dit goede doel wel steunen. Stop Diabetes… hopelijk gaat dat ooit gebeuren! Succes met de toerrit!” 04-05-2019 | 12:17