Hé jij, held op hardloopschoenen!

20-04-2020 | 14:30

In deze vreemde periode is hardlopen één van de weinige manieren om tóch verantwoord in beweging te blijven. Terwijl je traint maak je ook nog eens je hoofd leeg, en kan je heerlijk van het zonnetje en de fluitende vogeltjes genieten. Maar ergens voor trainen is natuurlijk wel veel leuker als je een (gezamenlijk) doel hebt. Daar hebben wij dé oplossing voor, namelijk: de New York Mini Marathon.

Op 3 oktober organiseert het Diabetes Fonds alweer de derde editie van de New York Mini Marathon, en daar kan ook aan jij aan mee doen! Jong, oud, ervaren of minder ervaren, dit hardloopevenement is toegankelijk voor iedereen. Zo kan je kiezen voor de authentieke mini-marathon van 4.2 km, de kwartmarathon van 10.5 km of de halve marathon van 21 km. En voor de kids van 4 tot 12 jaar is er ook dit jaar een Kidsrun van 420 m. Tijdens dit hardloop evenement halen wij een stukje New York naar Rotterdam, en ren je zigzaggend tussen wolkenkrabbers, langs het water, over de brug door naar de finish. 

Het mooie aan dit evenement is dat je niet alleen jouw eigen hardloop doel behaald, maar hiermee ook het Diabetes Fonds een stapje dichterbij haar doel brengt. Door jouw deelname draag je bij aan onderzoek naar betere behandelingen en uiteindelijk de genezing van 1,2 miljoen mensen in Nederland met diabetes mogelijk te maken.

Dus trek je hardloopschoenen aan, en schrijf je in!

schrijf je in!