New York Mini Marathon brengt droom dichterbij

21-06-2019 | 14:58

Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders toekomstdromen heeft: wij dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis*. Maar 1,2 miljoen mensen in Nederland met diabetes hebben nóg een droom: genezing van diabetes. Met de New York Mini Marathon haalt het Diabetes Fonds de droom van genezing dichterbij dankzij de inzet van de deelenemrs.

 

Van New York naar Rotterdam

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de Havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: “De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.”

 

Diabetes is een race met velen obstakels

Diabetes is een slijtageslag. Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht. Dessing: “Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met velen obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland.”

 

Genezing als eindstreep

De New York Mini Marathon is een urban hardloopevent zonder tijdregistratie, met vier afstanden: 4.2, 10.5, 21 kilometer of de Kidsrun. Je kan je inschrijven alleen of met een team. Marieke Reuvers, coördinator acties en evenementen: “Vorig jaar was het een prachtige eerste editie dankzij het enthousiasme van alle aanwezigen. We staan weer te popelen om samen met jong, oud, ervaren en minder ervaren deelnemers er een top dag van te maken. En met z’n allen de genezing van diabetes een stapje dichterbij te brengen.”

 

Help jij mee de droom dichterbij te brengen? Doe mee! Al ingeschreven? vraag je vrienden, familie, collega's om ook mee te doen of om jouw inzet te sponsoren met een donatie!

--

*Flitspeiling naar toekomstdromen uitgevoerd door SAMR Marktvinders