In actie op de Radboudschool in Heiloo

23-07-2018 | 10:39

Wij zijn Bente en Minke (10 jaar). We hebben beide vanaf ons tweede jaar diabetes.

Toen er op school gevraagd werd of we een goed doel wisten voor het inzamelen van geld kwamen wij met het idee om dit voor het diabetesfonds te doen. Gelukkig werd dit idee door de leerlingenraad gekozen. Eerst hebben we in alle groepen een spreekbeurt gegeven over diabetes. De kinderen bij ons op school weten nu wat diabetes is en wat wij allemaal moeten doen. Dit vonden wij heel leuk om te doen.

Hierna hebben alle kinderen van de school een tekening gemaakt. Deze tekening kon op allerlei artikelen gedrukt worden zoals een beker, een muismat en een sleutelhanger. De ouders van alle kinderen en andere mensen konden deze artikelen bestellen. Het geld dat hiermee verdiend is, is voor het diabetesfonds.

Aan het einde van de actie mochten wij, samen met andere kinderen uit onze klas, het bedrag voor de hele school bekend maken. Er is wel 1879,89 euro opgehaald. Wij vinden het heel veel geld. We hopen dat er veel onderzoek naar diabetes gedaan kan worden zodat mensen geen diabetes meer hebben.

Groetjes Bente en Minke