Suiker verslag

31-10-2020 | 11:16

Beste allemaal,

Zoals iedereen in het vorige verslag heeft kunnen lezen, is de Fun Duathlon goed verlopen. Echter was dit niet vanzelfsprekend. Ik heb tijdens de duathlon d.m.v. de Freestyle Libre mijn suikerspiegel constant kunnen meten. Ook tijdens het sporten dus(!) Hieronder kort omschreven hoe dít is verlopen. Ter illustratie de gezonde mens heeft een suikerwaarde tussen de 4 en 8.

Wat gebeurt er? Suikerwaarde Wat voelde ik?
13:37 Wouter arriveert en we eten samen nog even wat voor de start. 8,4 Gezonde spanning, energie!
14:06 De 5 km is nog niet begonnen maar de suiker stijgt al. 10,9 Benen zijn al aan het verzuren.
14:56 Laatste passen van de 5 km. Wat insuline bijgespoten en suiker daalt weer. 10,4 Nog steeds zware benen.
15:15 Fietstocht is een kwartier bezig, suiker daalt snel(!) 7,3 Ademhaling wordt zwaarder, energie zakt weg. Tempo moet omlaag om te druivensuiker te eten.
16:23 Laatste kilometer van de fietstocht. Suiker is weer prima.  9,3 Energie is teruggekomen, veel zweten en beetje licht in het hoofd.
16:51 Op de terugweg van de laatste ronde hardlopen.  7,5 Door het schommelen van de suiker nu een knoop in de maag. Zware ademhaling en benen de aanvoelen als lood.
17:13 Terug van het lopen, gedoucht en wel. 6,8 Nu het sporten voorbij is en we weer wat rust hebben komt er een lichte hoofdpijn op.

 

Al met al is zo'n inspanning voor iedereen natuurlijk zwaar, maar door de schommelende suikerspiegel komen er allemaal soorten narigheden bij! De Freestyle libre maakt het mogelijk om tijdens onder andere het sporten te blijven meten, wat mij weer een hele hoop ellende bespaart. Met de kunstavleesklier hopen we dit nog beter te maken en uiteindelijk diabetes de wereld uit te helpen!

De actie is nu voorbij en we kunnen met trots zeggen dat een prachtig bedrag hebben opgehaald!

€1.342,00 is opgebracht en zal door het diabetesfonds goed besteed worden! Namens Wouter en mijzelf nogmaals kei bedankt hiervoor!