De 11 meren & 11 steden voor een leven zonder diabetes type 1

De 11 meren & 11 stedentocht voor een leven zonder diabetes type 1

Nog te gaan

van totaal € 2.500 (42%)

Als je DT1 hebt, ben je voor het leven chronisch ziek en kun je te kampen krijgen met allerlei nare complicaties.Oogschade, nierschade, hart- en vaatziekten en nog meer vervelende kwalen.

Zo is het nu.. Ik, papa van twee mooie dochters, heb zelf 5 jaar Diabetes type 1 (Lada). Onze dochter Leanne heeft Diabetes type 1 gekregen toen ze 13 maanden oud was.

Vanaf de dag van diagnose was niets meer zoals het was. Elk stukje fruit, koekje, glaasje melk weeg je af en reken je om in koolhydraten en voert daarop de insuline toe. Daarnaast de ziekenhuisbezoeken, dagelijkse vingerprikken, sensorgebruik, pompbediening, hoog & laag meldingen. Constant vooruit denken.

Dat staat mijn dochter zelf ook te wachten bij het ouder worden. Zorgeloosheid is wat je ieder kind gunt. Alleen daarom al moet DT1 worden genezen of zoveel mogelijk worden ingeperkt.

De kunstmatige alvleesklier is daarom een hoopgevend voorbeeld van wat iets wat de ziekte inperkt. En het mooie is: Hij bestaat al en werkt! Bedacht door een ingenieus, maar nuchter persoon uit Twente, genaamd Robin Koops.

Maar er is geld nodig om dit apparaatje op de markt te krijgen, het liefst zo snel mogelijk. Het is geen genezing, maar alleen al met dit super apparaatje krijgen diabeten zoveel vrijheid terug en is tevens enorm gunstig voor de levenskwaliteit op langer termijn.

En niet onbelangrijk, ook voor de landelijke zorgkosten (ja, de materialen kosten ook wat, maar het gaat nog meer kosten als complicaties blijven optreden!)

De uiteindelijke droom is natuurlijk genezing van DT1.

Daarom fiets ik samen met mijn broer de 11-merentocht (25 mei) & 11-stedenotcht (10 juni) in het teken van de weg naar de genezing van DT1.

Als je wat kan missen, je steun is erg welkom met een donatie voor het Diabetes Fonds.

 

Heel erg bedankt!

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 Omdat mijn lieve kleine nichtje diabetes heeft. Haar papa en oom doen mee, voor haar em alle andere patiënten. Zet hem op jongens! Nu al trots op jullie. 24-05-2019 | 22:58
€ 20 24-05-2019 | 20:36
€ 25 24-05-2019 | 20:13
€ 14 24-05-2019 | 20:12
€ 10 Heel veel succes guys !!! 23-05-2019 | 18:21
Bekijk alle

Klaar voor de 11 Merentocht

22-05-2019 | 16:45 Hallo allemaal! De eerste tocht, de 11 Merentocht, staat dan eindelijk voor de deur. Het is de eerste keer dat ik deze tocht fiets, voor mijn broer ook. De weg ernaartoe moest er natuurlijk hard getraind worden, want... de 30 gepasseerd + een zittend beroep zorgt nou niet bepaald voor een super conditie. Ik ben vorig jaar zomer weer begonnen met fietsen en begin dit jaar ontstond het idee de twee fietstochten te gaan fietsen. In die tijd toch al ruim 700km in de benen op de racefiets buiten + de niet meegetelde kilometers op de hometrainer. Zo'n ding blijkt toch best een goede uitkomst bij slecht weer of weinig tijd. Want weinig tijd heb je nou eenmaal als ouder van twee kleine meiden (+vriendin). Ik wilde dat echter niet als excuus gebruiken. Al was het soms wel lastig plannen. Ok, ik geef toe....ik heb ook een korte motivatiedip gehad in april. Maar toen ontstond opeens het idee te fietsen voor dit mooie doel waar je niet alleen voor jezelf fietst. Er zijn meer dan 100.000 mensen in Nederland die Diabetes Type 1 hebben. Onlangs verscheen het bericht van het aantal kinderen met Diabetes Type 1, dat in dertig jaar is verdubbeld! Een zorgwekkend gegeven... maar geloof is aanwezig om deze ziekte de kop in te drukken!!  Dat geloof is onder andere gebaseerd op de kunstmatige alvleesklier, waarvoor geld nodig is om dit zo spoedig mogelijk op de markt te kunnen brengen.   In ieder geval heel erg bedankt voor jullie steun en tot mijn volgende bericht waarin ik het verloop van de tocht zal delen en natuurlijk de tocht der tochten! ;)   Groetjes!    
Lees meer