Marathon van Berlijn voor het Diabetes Fonds

Nog te gaan tot de marathon

Doe mee met de Marathon van Berlijn op zondag 29 september 2024 en laat je sponsoren om zo meer diabetesonderzoek mogelijk te maken! Dit jaar wordt extra bijzonder, want we gaan voor het eerst met ons eigen Diabetes Fonds team naar de 50e editie van deze iconische marathon! Wil jij hardlopen voor het goede doel en ben jij erbij op zondag 29 september 2024? Of overweeg je om één van onze helden te sponsoren? Hoe dan ook, je bent van harte welkom om jouw steentje bij te dragen.

Heb je interesse om zelf deel te nemen? Laat je naam en e-mailadres achter, zodat we je op de hoogte kunnen houden van alle details. We kijken ernaar uit om samen met jou deze onvergetelijke ervaring te delen!

Ik heb interesse!

De eerste informatie avond is op dinsdag 12 december. De locatie zal het Huis van de Gezondheid zijn in Amersfoort, direct naast station Amersfoort Centraal. Tijdstip zal ongeveer zijn van 19.30 tot 21.00 uur (dit bepalen we nog definitief). Je kunt je hiervoor (gratis) aanmelden door een e-mail te sturen naar info@diabeatit.nl

Je kunt je hier direct aanmelden om meer informatie te ontvangen, of zelf een e-mail sturen naar info@diabeatit.nl. We houden je vervolgens op de hoogte over het event en informatie bijeenkomsten. 

De eerste informatie avond is op dinsdag 12 december. De locatie zal het Huis van de Gezondheid zijn in Amersfoort, direct naast station Amersfoort Centraal. Tijdstip zal ongeveer zijn van 19.15 tot 21.00 uur. Je kunt je hiervoor (kosteloos) aanmelden door een e-mail te sturen naar info@diabeatit.nl. 

Programma 12 december
19:15 uur: Inloop en ontvangst
19:30 uur: Welkomstwoord Diabetes Fonds en Longfonds
19:40 uur: Presentatie Berlijn Marathon
20:15 uur: Vragenrondje
21:00 uur: Uitloop

Het Diabetes Fonds wil de 1,2 miljoen mensen met diabetes hun vrijheid teruggeven, met een leven zonder diabetes en zonder de zorgen ervan. Om dit te bereiken financieren we wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing, investeren we in nieuwe behandelingen en producten en helpen we mensen gezonder te leven. Daarmee gaan we stap voor stap naar een diabetesvrije generatie.

Wat is diabetes?
Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. 

Dit onderdeel zal nog worden gevuld. 

Wat is inclusief in het marathon arrangement?

- Je startbewijs voor de marathon van Berlijn
- Verschillende informatie- en trainingsbijeenkomsten in aanloop naar de marathon, inclusief lunch
- Deelname aan 1 of meerdere (gratis) hardloopevenementen in aanloop naar de marathon
- Een marathonshirt
- Je treinticket (retour) van en naar Berlijn
- Een programma in aanloop naar de marathon (zie hieronder)
- 3 overnachtingen in een 4 sterren hotel in Berlijn, op minder dan 1 kilometer van start- en finish locatie
- Reisbegeleiding ter plaatse

En natuurlijk, eeuwige roem!

Voorlopig programma

VRIJDAG 27 SEPTEMBER 2024
Vandaag reis je per trein naar Berlijn en na aankomst naar je hotel. Vandaag of morgen dien je je startnummer voor de marathon op te halen op de gigantische Marathon Expo op het voormalige vliegveld Tempelhof. Op vrijdagmiddag kun je aansluiten bij het gezamenlijk bezoek (per metro) aan de Expo met vertrek vanuit jouw hotel.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2024
09.30 uur: FRÜHSTÜCKSLAUF
Een ‘warming-up-loop’ over ca. 6 km in ontspannen sfeer en laag tempo voor marathondeelnemers, supporters en Berlijners. De start vindt plaats bij Schloss Charlottenburg en je finisht in het historische Olympisch Stadion. Hier word je ontvangen met een ontbijtbuffet met fruit, Berliner-bollen en koffie om je energie aan te vullen.

Einde van de middag: MARATHON MEETING
Tijdens de TUI Sports Marathon Meeting zal de ervaren reisbegeleiding je in een uur uitgebreid informeren over het verloop van de marathondag, van start tot finish. De fysiotherapeut zal handige tips geven over de verzorging van je lichaam vóór, tijdens en na de marathon.

ZONDAG 29 SEPTEMBER 2024
MARATHONDAG!
vanaf 09.15 uur: START
In het hart van Berlijn, aan de Straße des 17. Juni - tussen de Siegessäule en de Brandenburger Tor - is de start van de BMW BERLIN-MARATHON. Het startterrein bevindt
zich recht voor de Reichstag. De laatste kilometer loop je over de historische weg ‘Unter den Linden’ in de richting van de Brandenburger Tor, waar tienduizenden toeschouwers je enthousiast ontvangen. Eenmaal onder de Brandenburger Tor door, is het nog ongeveer 250 meter tot de finish. vanaf 18.00 uur: AFTER-THE-RUN DINNER
Vier je fantastische prestatie en ervaar de Beierse cultuur en keuken tijdens het Oktoberfest. De After Party bestaat uit een heerlijk uitgebreid buffet, Beierse muziek
(traditioneel en modern), feestmuziek, muzikale koebellen, jodelen en meer.

MAANDAG 30 SEPTEMBER 2024
Vandaag kun je een beetje bijkomen van de marathon. Je dient om uiterlijk 12.00 uur uitgecheckt te zijn uit het hotel. Daarna kun je nog even genieten van de stad om vervolgens terug te keren naar huis. Ons (reis)programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

TUI reisbegeleiding gedurende reis
Heb je prangende vragen of twijfel je over bepaalde informatie? Tijdens de marathonreis kun je met al je vragen terecht bij de TUI reisbegeleider en fysiotherapeut. Iedere dag is er een contactmoment in het hotel. De dag voorafgaand aan de marathon organiseren zij een informatiesessie met race- en supporterstips.

Parcours
Het parcours van de BMW BERLIN-MARATHON staat internationaal bekend als vlak en snel. Precies daarom is het wereldrecord hier al meerdere keren verbroken en staan vele marathonlopers hier te trappelen om hun persoonlijke record te verbeteren. Kort na de start op de brede Strasse des 17. Juni passeer je de imposante Siegessäule. Rond de 10 kilometer kom je langs de immens hoge televisietoren in het voormalige Oost-Duitsland. Het middelste deel van de route gaat door het zuiden van de stad, waar duizenden toeschouwers en opzwepende muziek zorgen voor een fantastische sfeer en mentale ondersteuning. Het laatste deel van de marathon loop je door de bekende winkelstraat Kurfürstendamm, langs de Gedächtniskirche en over de Potsdamer Platz. En dan doemt aan het einde van de historische laan Unter den Linden de Brandenburger Tor eindelijk voor je op. De finish ligt net voorbij dit wereldberoemde monument en maakt deze marathon helemaal compleet.

Tijdslimiet: 6.15 uur