Klimmaten 2024

Nog te gaan

Het Diabetes Fonds is dit jaar één van de twee goede doelen die beneficiënt zullen zijn van het jaarlijkse Klimmaten event. Dit event, wat op wisselende locaties plaats heeft, zal dit jaar worden georganiseerd in Toscane. Tussen de (naar verwachting) 100 en 180 deelnemers zullen per fiets 1 van de 2 afstanden afleggen over de Toscaanse heuvels, en hierbij geld ophalen. Dit geld zat naar rato worden verdeeld over de 2 goede doelen. Jij kunt meedoen aan dit event en geld ophalen voor onderzoek naar diabetes type 1. Ben je erbij? 


Het event Klimmaten
Op vrijdag 27 september 2024 rijden de Klimmaten de Strade Bianche, de (witte) fietsroutes dwars door Toscane vanuit Glamping Resort Orlando dat midden in het Toscaanse binnenland ligt. Het is een zwaar parcours over ruim een kwart onverharde wegen en gaat door het hart van de Terre di Siena, doorkruist de Chianti, de Crete Senesi en de val d'Orcia en voltooid een reis naar de artistieke essentie van het legendarische Toscaanse platteland. Je kunt de uitdaging aangaan op de racefiets, mountainbike, gravelbike, toerfiets of elektrische fiets. 

Er is in totaal plek voor maximaal 180 deelnemers. Op dit moment zijn er al 60 aanmeldingen binnen. Je meldt je aan op de Klimmaten pagina, en zal ook daar je donaties gaan inzamelen. 

Direct naar de eventpagina


Afstanden
Je kunt kiezen uit 2 verschillende afstanden. 

 • 66 kilometer en 1.380 hoogtemeters
 • 128 kilometer en 2.370 hoogtemeters

De start en finish vinden plaats bij Glamping Resort Orlando. Onderweg zijn er verschillende rustpunten waar je kunt genieten van een Italiaans kopje koffie, focaccia en ijsje naast de broodnodige sportdrank, energierepen en energiegels. 


Klimmaten is een sponsortocht om geld in te zamelen voor 2 goede doelen. Het Diabetes Fonds is 1 van de 2 goede doelen. Daarom worden alle deelnemers gevraagd om minimaal € 700,- aan sponsorgeld op te halen. De afgelopen jaren haalde iedere deelnemer gemiddeld € 750 per persoon op. Dat lijkt veel, maar met de tips vanuit de organisatie en via WhatsApp of e-mail is dat makkelijk haalbaar. Uiteraard maakt iedereen zelf de keuze om zijn of haar streefbedrag hoger in te stellen.

Supporters krijgen bij hun aanmelding de mogelijkheid om een actiepagina aan te maken, zodat ook zij sponsorgeld kunnen inzamelen.

Vragen
Het antwoord op veel vragen vind je op de Klimmaten pagina veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

 • EVENT: Heb je een vraag over het event zelf? Of wil je iets met ons delen of kunnen we je ergens mee helpen? Mail dan naar de organsatie via klimmaten@elefunds.nl, of neem contact op met de organisatoren Roderick Oudemans (0623582748) of Anne Claire van der Lugt (0625007958). 
 • SAMENWERKING: Voor vragen over deze samenwerking kun je mailen naar info@diabeatit.nl.

Elefunds
Van Tuyll van Serooskerkenweg 49-3
1076 JC AMSTERDAM
06-23582748 (Roderick)
06-25007958 (Anne Claire)
info@elefunds.nl
www.elefunds.nl

Programma: Samen ontbijten, fietsen en dineren

Woensdag 25 september 2024
Aankomst en welkomstborrel. 

Donderdag 26 september 2024
Ontbijt, vrij trainen, diner en avondprogramma. 

Vrijdag 27 september 2024
Ontbijt, evenement, diner en feestelijke avond of ontbijt, vrij trainen, diner en avondprogramma (afhankelijk van vergunning evenement vrijdag of zaterdag)

Zaterdag 28 september 2024
Ontbijt, vrij trainen of evenement, diner en feestelijke afsluiting of ontbijt, evenement diner en feestelijke afsluiting.(afhankelijk van vergunning evenement vrijdag of zaterdag)

Voor mensen die hiervoor kiezen einde dag vertrek naar Nederland.

Zondag 29 september 2024
Vertrek naar Nederland of voortzetting van je vakantie. 

Verblijf
Overnachten in het hart van Toscane
Verscholen tussen de heuvels en wijngaarden van de Chianti, in het hart van Toscane, is het Glamping Resort Orlando met haar geweldige restaurant klaar om je te verwelkomen en je een geweldig weekend te bezorgen. 

Je verblijft in een luxe mobile home. Je slaapt op een eigen slaapkamer in een mobil home voor 2 of 3 personen. Voor koppels zijn een aantal eigen mobil homes beschikbaar met een éénpersoonsbed. Ook is er plek om met je eigen camper of caravan te komen. 

Uiteraard is het mogelijk om je met je eigen camper te komen of je verblijft te verlengen tegen een extra vergoeding. Neem voor de mogelijkheden contact op met de organisatie via klimmaten@elefunds.nl. 

Meer informatie over het programma en verblijf vind je in de brochure.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Ga dan direct naar de aanmeldpagina en meld je aan voor dit event. Na je aanmelding kun je ook direct starten met het inzamelen van geld op de actiepagina van het Klimmaten event. Je hoeft dus geen geld in te zamelen op onze pagina. 

Direct aanmelden

Fiets meenemen of huren? 
Iedereen rijdt het liefst op zijn eigen fiets, maar het is ook mogelijk om een (elektische) fiets te huren vanaf Glamping Resort Orlando.  
Huurprijzen (do-za incl. vervoer):

 • Racefiets 130 euro
 • Gravelbike 130 euro
 • E-mountainbike 150 euro

Will je een fiets huren? Geef dit dan bij je aanmelding aan! Dan zorgen wij ervoor dat er een fiets voor je klaarstaat. Het aantal gravelbikes is beperkt. Wacht dus niet te lang met reserveren. Hoe eerder je inschrijft, hoe groter de kans dat je ook een gravelbike hebt (mocht je dat willen). 

Meer informatie vind je hier:

De brochure

De veelgestelde vragen

Kosten
De kosten voor deelname zijn per persoon €495. Dit is inclusief:

 • Het Klimmatenshirt bij bestelling vóór dinsdag 30 april 2024
 • Toegang tot de trainingsdag op zaterdag 8 juni 2024
 • 4x ontbijt in het restaurant van de camping van donderdag tot en met zondag
 • 4x diner in het restaurant van de camping van woensdag tot en met zaterdag
 • Avondprogramma van donderdag tot en met zaterdag
 • 4x overnachtingen in een luxe mobile home met eigen slaapkamer
 • Bedlinnen en handdoeken
 • Eindschoonmaak mobile home
 • Digitale fietsroutes van het evenement en in de omgeving van de camping
 • Tips voor de beste lunchplekken in de omgeving

De welkomstborrel, lunch, consumpties en het vervoer zijn niet inbegrepen. 

Vele wegen leiden naar Toscane
Je kunt ervoor kiezen om met eigen vervoer, auto (optioneel met caravan) camper of met het vliegtuig te komen. Kom je met het vliegtuig? Dan adviseert de organisatie om 1 van onderstaande vluchten te nemen. 

Transavia / KLM: Amsterdam - Pisa
Woensdag: Amsterdam 13.00 uur - Pisa 14.55 uur
Zondag: Pisa 08.45 uur - Amsterdam 10.50 uur
Zondag: Pisa 21.50 uur - Amsterdam 23.55 uur 

Ryanair: Eindhoven - Pisa
Dinsdag: Eindhoven 17.50 uur - Pisa 19.35 uur 
Woensdag: Eindhoven 18.00 uur - Pisa 19.45 uur 
Zondag: Pisa 08.00 uur - Eindhoven 09.50 uur

Transavia: Rotterdam - Perugia
Woensdag: Rotterdam 18.10 uur - Perugia 20.05 uur
Zaterdag: Perugia 20.50 uur - Rotterdam 22.55 uur

De organisatie vanuit Elefunds zal nog bekijken of er vervoer geregeld kan worden van en naar het vliegtuig. Dit zal ook afhangen van het aantal mensen dat met het vliegtuig komt.