De Ronde van de Stelling van Amsterdam

Nog te gaan

Doe jij ook mee aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam op zondag 2 juni? Fiets mee met Team Diabetes Fonds en laat je inzet sponsoren. Al het opgehaalde geld is bedoeld voor nieuw onderzoek van Dr. Thomas van Sloten. Met genoeg donaties kan hij onderzoeken waarom mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes krijgen.  


Kom in actie

 

Vanaf dit jaar is het Diabetes Fonds het officiële goede doel van de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Het Diabetes Fonds zet zich in om diabetes te voorkomen, te behandelen en uiteindelijk te genezen. Alle ontvangen donaties bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam dragen bij aan nieuw onderzoek van Dr. Thomas van Sloten. Hij wil onderzoeken hoe  hersenziektes ontstaan bij mensen met diabetes type 1. Uiteindelijk wil hij een behandeling ontwikkelen om hersenziektes zoals dementie, beroerte en depressie te voorkomen. 

Meer informatie over het onderzoek

'Het voorkomen van hersenziektes is echt het allerbelangrijkste, in plaats van starten met behandelingen als die ziektes er al zijn. Dat is wat mensen met diabetes type 1 ook echt willen.'

Heb je vragen over de Ronde van de Stelling van Amsterdam?

Ga naar Veelgestelde vragen – Ronde van de Stelling van Amsterdam

Heb je vragen over de inschrijving of het Diabetes Fonds, stuur ons dan een e-mail naar info@diabeatit.nl

Dr. Thomas van Sloten werkt als internist en onderzoeker in het UMC Utrecht. Het frustreert hem dat mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes hebben dan mensen zonder diabetes. Ziektes als dementie, beroerte en depressie hebben een enorme invloed op het dagelijkse leven van mensen met diabetes type 1 en hun naasten. Daarom is dr. Van Sloten extra gemotiveerd om te onderzoeken hoe deze hersenziektes ontstaan én in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Impact is enorm

Dr. Van Sloten ziet de angst van mensen met diabetes type 1 en de gevolgen ervan. 'Mensen met een hersenziekte gaan enorm achteruit qua gezondheid. Bijvoorbeeld iemand die na verloop van tijd minder goed kan denken en uiteindelijk dementie krijgt, of iemands leven die van de ene dag op de andere compleet verandert door een beroerte. Dat is iets wat mij aangrijpt en daarom wil ik als arts hersenziektes voorkomen bij mensen met diabetes.' 

Geef jij ook om mensen met diabetes 

Het uiteindelijke doel is dat er een behandeling komt om hersenziektes bij mensen met type 1 te voorkomen. Draag jij ook bij, zodat dr. Van Sloten dit belangrijke onderzoek kan starten? 

 
Iedereen vrij van diabetes, daar fietsen we voor. Daarom zorgt het Diabetes Fonds ervoor dat onderzoekers daar hard aan werken. Help jij ook mee? 

Ga de uitdaging aan en fiets door het prachtige groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. De langste afstand gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten van de stelling. Tijdens de fietsroute kom je ook langs moderne waterwerken zoals de Liniebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Meer informatie over de routes

Starttijden

De drie afstanden hebben een eigen starttijd. Starten is alleen mogelijk tussen de aangegeven tijden. De verschillende starttijden zorgen voor voldoende spreiding op de routes waardoor het onderweg minder druk is.

Uitgeest 

170 km 07.30 - 08.30 uur 
120 km 08.00 - 09.30 uur 
65 km 09.30 - 11.00 uur

 

Uithoorn 

170 km 07.30 - 08.30 uur
65 km 09.30 - 11.00 uur
120 km 10.00 - 10.30 uur

Finish

Het is bij beide finishlocaties mogelijk om tot 17.00 uur te finishen. Zowel in Uitgeest als Uithoorn krijg je bij de finish je laatste stempel en een medaille. Geniet ook vooral nog even na met een lekker drankje

Sluit je nu aan bij Team Diabetes Fonds.   

Schrijf je in!

Tarieven 

Regulier   Late Bird
170 km € 28 € 30
120 km € 24 € 26
65 km € 22 € 24

Bij de inschrijving is inbegrepen; 

 • Een stuurbordje ligt voor je klaar bij de start 
 • Een stempelkaart ligt voor je klaar bij de start 
 • Keuze om wel of geen medaille te ontvangen 
 • Eten en drinken onderweg en bij de finish 
 • Volledig uitgepijlde routes 
 • Routes als GPX-bestand per e-mail 
 • Medische verzorging 
 • Reparatieservice onderweg 
 • Technische begeleiding 
 • Begeleiding door verkeersregelaars 
   

Schrijf je in!

 

Haal jij meer dan 300 euro aan donaties op? Dan ontvang je van ons het unieke Diabetes Fonds fietsshirt! 
 

Doe jij ook mee? Schrijf je in en maak hier een actiepagina aan!