De Diabetes Klassieker

Nog te gaan

Fiets je mee tijdens de Diabetes Klassieker op zaterdag 7 september? Kom in actie namens het Diabetes Fonds en maak onderzoek naar diabetes type 1 mogelijk.

 

Kom in actie

 

Dr. Thomas van Sloten wil onderzoeken waarom mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes krijgen. En uiteindelijk een behandeling ontwikkelen om ziektes zoals dementie, beroerte en depressie te voorkomen.  

Meer over het onderzoek


Diabetes Klassieker

De Diabetes Klassieker is een uniek fietsevenement over de Veluwe en Veluwezoom met verschillende prachtige landschappen. Samen met Stichting Fiets tegen Diabetes organiseren wij dit jaar de vijfde editie van dit evenement.

Je kunt kiezen uit één van de drie routes: Recreatieve tocht, de Middenweg en Sportieve tocht. De start en finish zal vanaf de Mecklenburglaan in Harderwijk zijn. 

Meer over de routes

Hoe meld ik mij aan?

Klik op de knop Doe mee, hieronder. Maak een actiepagina aan en start direct met donaties werven. Stuur daarna de link van je actiepagina door naar vrienden, familie en kennissen. En vraag mensen om een donatie.

Doe mee

Bij de inschrijving is inbegrepen

  • Unieke uitgepijlde fietsroutes
  • Routes voor elk niveau
  • GPX-routes per mail
  • Unieke actiefoto op de fiets
  • Koffie en thee bij de start
  • Diverse materiaal- en verzorgingsposten onderweg
  • Lekker koel drankje op het gezellige finishplein
  • Douches en kleedruimtes bij de finish
  • Een mooie medaille

Verdien een uniek shirt

Bij een minimaal opgehaald bedrag van € 300,- voor je actie, ontvang je het unieke Diabetes Fonds-wielershirt. Doe mee en laat je sponsoren zodat dr. Van Sloten kan starten met zijn onderzoek! 

Ticketprijzen

12 - 18 jaar: € 20
Vanaf 18 jaar: € 25
Inschrijven op dag zelf: € 30 (zo lang de voorraad strekt).

Contact en vragen

Heb je vragen over de Diabetes Klassieker? Ga naar fietstegendiabetes.nl. Heb je vragen over de inschrijving of het Diabetes Fonds, stuur ons dan een e-mail naar info@diabeatit.nl.

 

Maak een actiepagina aan 

Het onderzoek

Dr. Thomas van Sloten werkt als internist en onderzoeker in het UMC Utrecht. Het frustreert hem dat mensen met diabetes type 1 vaker hersenziektes hebben dan mensen zonder diabetes. Ziektes als dementie, beroerte en depressie hebben een enorme invloed op het dagelijks leven van mensen. Daarom wil dr. Van Sloten onderzoeken hoe deze hersenziektes ontstaan én in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Impact is enorm

Dr. Van Sloten ziet de angst van mensen met diabetes type 1 en de gevolgen ervan. 'Mensen met een hersenziekte gaan enorm achteruit qua gezondheid. Bijvoorbeeld iemand die na verloop van tijd minder goed kan denken en uiteindelijk dementie krijgt, of iemands leven die van de ene dag op de andere compleet verandert door een beroerte. Dat is iets wat mij aangrijpt en daarom wil ik als arts hersenziektes voorkomen bij mensen met diabetes.' 

 

Geef jij ook om mensen met diabetes 

Het uiteindelijke doel is dat er een behandeling komt om hersenziektes bij mensen met type 1 te voorkomen. Draag jij ook bij, zodat dr. Van Sloten dit belangrijke onderzoek kan starten? 

 

Doneer nu

De routes

Dit jaar zijn er drie routes voor zowel de sportieve- als de recreatieve fietser.

Alle drie de routes zijn uitgepijld + via de GPX te fietsen. Het GPX bestand van de route(-s) kun je midden juni downloaden.

Deelnemers kunnen onderweg op de verzorgingspost/posten genieten van een drankje + eten. Voor de recreatieve tocht is er vaak 1 post én voor de overige twee tochten zijn dit vaak 2 tochten.

Op het terrein zijn toiletten en douches aanwezig. Onderweg zijn er geen toiletten.

 

Recreatieve tocht (rond de 50 km)
De verzameltijd is om 10.00 uur. Tussen 10.15 uur tot 11.30 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.

De Middenweg (90 - 100 km)
De verzameltijd is rond 9.00 uur. Vanaf 9.30 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.

Sportieve tocht (120 - 140 km)
De verzameltijd is 8.15 uur. Tussen 8.30 uur en 9.00 uur kun je starten. Alle deelnemers worden uiterlijk om 15.00 uur terugverwacht.

 

Bekijk alle
€ 50 Aan: Joris & Mirthe 19-07-2024 | 20:39
€ 500 Aan: Rudmer 19-07-2024 | 17:41
€ 15 Aan: Rudmer 19-07-2024 | 15:36
€ 30 Heel veel succes! Aan: Rudmer 19-07-2024 | 07:21
€ 10 Veel succes! 🍀 Aan: Rudmer 19-07-2024 | 07:11