Ik loop voor Vincent, Celeste en Liane

Roxy Detering
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (119%)

Alle drie heerlijke mensen in mijn leven.. met een gigantische dosis discipline en een bak aan positieve energie niet te kort. Alle drie hebben ze Diabetes (type 1) en zeggen ze hun leven niet te willen laten leiden door deze ziekte. Maar helaas ontkomen Vincent, Celeste en Liane hier niet aan. Hoe positief ze ook zijn; Diabetes is gewoon verrot.

‘Bij alles wat ik doe moet ik er rekening mee houden. Dat betekent niet dat ik zielig ben, maar wel dat het leven net een tikkeltje lastiger voor mij is’.

‘Ik word er elke dag mee geconfronteerd. Prikken, meten, spuiten, eten (ook wanneer ik geen trek heb) of juist niet eten … elke dag opnieuw.’

‘24/7 moet ik non-stop bewust zijn van mijn energielevel. Ik moet altijd rekening houden met wat ik eet en drink of later nog ga eten en/of drinken (of juist moet laten staan). Ik kan niet meer zomaar in slaap vallen op de bank, lekker uitslapen of spontaan een feestje pakken tot laat in de nacht’.

Op verschillende manieren proberen zij hun Diabetes te managen; Liane heeft een insulinepomp, Celeste gebruikt de Freestyle Libre met insulinepen en Vincent voert alle handelingen elke dag handmatig uit.
Echter is het meten en spuiten een stuk gecompliceerder dan ik dacht…

‘Soms word ik helemaal gek van mijn pomp met alle alarmen van stijgende of dalende bloedsuikers. ’s Nachts heb ik vaak onverklaarbare vervelende hypo ’s of hypers. Ik voel me regelmatig niet lekker, ik ben vaak vermoeid, en ik ben vatbaarder voor virussen’.

‘Bij werkelijk alles moet je eerst nadenken. En soms zit je er dan toch naast en doet je lichaam andere dingen dan gebruikelijk met vervelende consequenties. Dan moet je je werk of afspraken afzeggen om eerst weer stabiel te worden’.

‘Onbezorgd sporten of onbezorgd reizen zit er niet in. Je hebt altijd een enorme voorraad medicatie mee en dat kan stress veroorzaken omdat er altijd iets stuk kan gaan’.

En dan schijnt het hebben van Diabetes type 1 ook gepaard te gaan met veel onzekerheid en angst voor de toekomst…

‘Deze ziekte kan op langere termijn complicaties veroorzaken aan o.a. je voeten, zenuwen, ogen, nieren en hart- en bloedvaten’.

‘Als ik die onzekerheid en angst voel, zou ik Diabetes soms zo graag een dagje willen ‘uitzetten’…’

Ondanks hun Diabetes, genieten Celeste, Liane en Vincent zoveel mogelijk van het leven en doen ze de dingen waar ze gelukkig van worden: Vincent is muziekproducer, Liane reist veel en Celeste is topsporter.

‘We leven nu! Maar hoe fijn zou het zijn als wij kunnen genezen van deze ziekte en ook zorgeloos van dingen kunnen genieten en nooit meer hoeven na te denken over wat je bloedsuikers gaan doen’?

Goede vraag… en JA dat zou toch heel fijn en fantastisch zijn?!
Het enige wat ik als vriendin kan doen is het op een lopen zetten..
Ik train voor de halve marathon van Amsterdam en sponsor het Diabetes fonds. Help je mee?

Liefs,
Roxanna

Bekijk alle
€ 25 Succes topper! Goed dat je dit doet😍 19-10-2019 | 23:47
€ 15 Succes topper, dit kan jij! 19-10-2019 | 22:37
€ 15 19-10-2019 | 20:58
€ 20 Jij kan dit! Wat een topper ben je toch X 19-10-2019 | 20:08
€ 20 19-10-2019 | 16:48