Deelname NN Marathon Rotterdam: geld inzamelen voor het Diabetes Fonds

Joshua Hallatu
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.000 (152%)

Er zijn ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland. Met mijn deelname aan de Rotterdamse Marathon, wil ik geld inzamelen voor het onderzoek Werken aan genezing van Diabetes type 1.

Laat ik me even voorstellen: Ik ben Joshua Hallatu, 25 jaar oud en sinds 2007 heb ik diabetes type 1.

Van kleins af aan heb ik altijd gesport, altijd op tijd én gevarieerd gegeten, geen overgewicht gehad en op tijd naar bed. Diabetes type 1 was voor ons onbekend althans, het kwam in mijn familie niet voor. De verbazing was ook enorm toen bij mij hyperglykemie (bloedsuikerspiegel 44) werd geconstateerd, met andere woorden diabetes en dan ook nog type 1. Na ruim een week in het ziekenhuis te hebben gelegen, werd mijn leven heel anders, een kentering. Mijn eet (en drink)patroon werd anders. Het was en is nog steeds zoeken naar de juiste balans, iedere dag weer; hoe laat eet je, wat eet je, hoeveel eet je maar ook wanneer je sport heeft dit direct invloed op je suikerwaardes. Mijn dag bestond grotendeels uit het meten (van bloedglucose, ook ‘s-nachts) en het tellen van koolhydraten. Dit werd makkelijker toen ik na een jaar insuline spuiten over ging op de insulinepomp. Hiermee kon ik mijn bloedsuikerspiegel beter reguleren.

Het toeval wilde dat ik een maand na constatering van diabetes deelnam aan een sponsorloop voor Stichting DaDa, toen nog (in de volksmond) de 10 km-voorloop van de Rotterdamse Marathon. Stichting DaDa heeft ten tijde van het ontstaan van Behandelcentrum Diabeter in 2006, Diabeter gesponsord. Destijds was Diabeter, gespecialiseerd in behandeling van alleen kinderen met Diabetes type 1, en alleen in Rotterdam. Stichting DaDa zet zich in voor kinderen in ziekenhuizen/zorginstellingen die extra zorg nodig hebben.

Op 10 april as. vindt de NN Marathon Rotterdam plaats en ga ik hieraan deelnemen met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het diabetesonderzoek: Werken aan genezing van diabetes type 1. Met dit onderzoek willen de onderzoekers bereiken dat mensen met diabetes type 1, de afweerreactie tegen de cellen die insuline produceren, stopzetten en dat hun lichaam zelf weer insuline gaat aanmaken.

Momenteel ben ik in training voor de marathon en is het van belang mijn suikerwaardes onder controle te houden. Wat zou het toch mooi zijn, als ik dit niet meer hoefde te doen. Sponsor mij en help Diabetes Fonds in de strijd tegen diabetes.

Namens mij en Diabetes Fonds: Super bedankt!

Meer informatie kunt u vinden op: Werken aan genezing van diabetes type 1

Bekijk alle
€ 10 10-04-2022 | 13:54
€ 10 🍾🍾🍾🍾🍾🍾 10-04-2022 | 12:57
€ 500 10-04-2022 | 08:44
€ 1.000 Morgen is het dan eindelijk zover. Ontzettend trots op je! Heel veel succes Joshua An xxx 09-04-2022 | 22:40
€ 20 09-04-2022 | 21:48
Bekijk alle

Track mij via de app op zondag!

08-04-2022 | 16:07 As. zondag is het zover. Vanmiddag heb ik mijn startnummer opgehaald en ik heb er ontzettend veel zin in!! Via de app: NNMarathonRotterdam kan je mij volgen op de dag zelf. Het enige wat jij hoeft te doen is de app downloaden, en mijn volledige naam of startnummer in te voeren. Startnummer: 8277 Naam: Joshua Hallatu Anders hoop ik je zondag te zien!! 
Lees meer