Workshop: vogelvoedertaart versieren & vette vogeltaart letter D kopen

Ilona Holtrop
van totaal € 100 (0%)

MOTIVATIE 19-7-2023

Onze dochter van 15 heeft nu bijna vijf jaar diabetes type 1, het kwam zomaar uit het niets. Na twee weken vage klachten te hebben zoals in de nacht vaak plassen, harde ontlasting, erg moe, afvallen, last van haar ogen en ook vreemd uit haar ogen zien toch maar een bezoek aan de huisarts gebracht. Daar kreeg ze deze diagnose te horen. We waren amper met deze verschrikkelijke ziekte bekend. Wat kwam er veel op ons af en wat leerden we snel (reden, omdat je je kind natuurlijk de allerbeste zorg wil geven).

Wat heftig dat je dit zo ineens kan overkomen, heel je (gezins)leven staat op z'n kop en dan nog de leer dat er per dag 166 nieuwe gediagnotiseerden bijkomen (ook diabetes type 2) en de kinderen zijn helaas steeds jonger bij diagnotisering. Daarom wil ik het Diabetes Fonds financieel steunen zodat er hopelijk ooit op een dag uit een onderzoek informatie naar boven komt hoe deze nare ziekte is te genezen!! 

Naast dat ik al meedoe aan de landelijke actie om kroonkurken en metalen deksels in te zamelen voor het Diabetes Fonds kwam ik op nog een ander idee. Ik maak graag unieke voedertaarten voor de tuinvogels. Hoe leuk zou het zijn als een deel van de opbrengst hiervan zou gaan naar het Diabetes Fonds. Door hierin ook workshops te gaan geven kan ik nog meer geld ophalen voor het DF.

Dus dit is wat ik ga doen Workshops geven en een VogeltaArt in de vorm van de letter D (Diabetes Fonds) verkopen. 

 

  1.   WORKSHOP 

Wat doe je tijdens deze workshop:

De vorm ligt al op je te wachten op een houten boomstamschijf. Ik zal je welkom heten, iets vertellen over deze workshop en je dan voordoen hoe je verschillende versieringen van vet kunt maken met behulp van een slagroomspuit. Daarna mag jij helemaal naar eigen idee de vorm versieren met allerlei nootjes, zaden, besjes, mos, dennenappeltjes, bloemetjes enz. Tussendoor wordt je verwend met een koolhydraatarm drankje en hapje. Ben jij een snelle werker en heb jij dus snel je vogeltaArt versiert dan zijn er ook nog kleurplaten om in te kleuren die perfect bij dit thema aansluiten.

Lengte workshop: Twee uur tot twee en een half uur (afhankelijk hoe creatief je bent en hoe leuk je het vindt). Ik zie er in ieder geval al naar uit om je te verwelkomen. Ligt Akkrum voor jou niet naast de deur, he wat jammer, maar misschien wil je wel mijn actie steunen en een donatie overmaken zodat er meer diabetesonderzoek kan komen. Bedenk dat jij hierin echt het verschil maakt!

Locatie en datums: Helaas heb ik zelf in mijn woonplaats Gorredijk nog geen eigen ruimte waar ik de workshops kan gaan geven maar heb ik een mooie locatie gevonden in:

 

  • Locatie:  "Stasjon Akkrum" /  woensdag 25 oktober en zaterdag 28 oktober /  13:00 - 15:30 uur

                         Galemalaan 1, 8491BB Akkrum

                         Opgeven vóór 22 oktober 2023

                         

Kosten: €30,00 waarvan €5,00 voor het Diabetes Fonds, (incl. materiaal, koolhydraatarm drankje en hapje en een  kadootje).

Aanmelden workshops: Lijkt deze workshop je leuk, ben je jong of oud, dan kun je je via de hier genoemde facebookpagina Twinkeldt1betertaArt  ,whatsapp 06-16085062 of via de mail bezigzagbijtje@ziggo.nl  aanmelden of vragen stellen door mij een berichtje te sturen. Wanneer er minimaal 4/ maximaal 6 aanmeldingen zijn zal de workshop vol zijn;

  • Geef wel aan als je een pinda-allergie hebt omdat er in deze workshop met pinda's en vogelpindakaas wordt gewerkt, dan pas ik de workshop voor je aan;
  • Deze taArt is helaas voor niemand geschikt om van te eten maar bedoeld voor de tuinvogels die er van smullen. 

Ik heb er zin in, jij ook? Meld je daarom snel aan. Vind je het een beetje spannend, misschien wil je zusje/broertje vriendinnetje/vriendje, papa/mama of oma/opa ook mee doen. Dubbelplezierig!!

Tot snel.

 

Creatieve groet van Ilona Holtrop van Twinkeldt1betertaArt.

 

PS: wat zullen de vogeltjes dankzij jou lekker smullen en zich krachtig genoeg voelen om het hele jaar door te kunnen komen. Maar ook ik ben jou zeer dankbaar voor jou steun!! Bedenk dat jij het verschil maakt!!

Tip: hoe vet is het om wat je gemaakt hebt kado te geven aan een dierbare. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   2.  VETTE (vogeltaArt)LETTER  D BESTELLEN  

Vanaf nu kun je een "vette letter" D bij mij bestellen, die ik naar wens, (versieringen en kleuren staan tussen de foto's.) maak voor jou en voor de tuinvogels versier tot een verrukkelijke vogeltaArt.
Wel graag al in de collecteweek van het Diabetes Fonds💙❤️ te betalen (30 oktober t/m 4 november) gelieve op afspraak op te halen. Dit kan ook buiten deze periode zijn i.v.m. de houdbaarheid van de taArt.
 
De letter D maak ik voor €10,00 (incl. dienblad, materiaal). De gehele 10,00 gaat naar het Diabetes Fonds. 
 
Kan worden ingepakt als kado, leuk voor 5 december avond of kerst🎅.
 
Waarom de letter D:
 
D van Diabetes
D van Diabetes type 1
D van het Diabetes Fonds
D van Diabeat-it
D van duizenden (vinger)prikjes ( hopelijk ooit niet meer nodig)
D van dichten/rijmen
D van decoreren
D van dromen
D van namen o.a. Dirk, Domian, Desi, Dieuwke
D van dankbaarheid🙏 voor jou bestelling
 
Laat jij je 💙 spreken?!! En bestel jij zo'n letter, hoe VET is dat!! Ook leuk om kado te geven.
 
@Twinkeldt1taArt🐦‍⬛