I

Workshop: vogelvoedertaarten versieren

Ilona Holtrop
van totaal € 100 (0%)

MOTIVATIE 30-12-2019

Onze dochter van 11 heeft nu net een jaar diabetes type 1, zomaar uit het niets na twee weken vage klachten te hebben zoals in de nacht vaak plassen, harde ontlasting, erg moe, afvallen, last van haar ogen en ook vreemd uit haar ogen zien. We waren amper met deze verschrikkelijke ziekte bekend. Wat kwam er veel op ons af en wat leerden we snel (moet ook wel omdat je je kind de beste zorg wil geven). Wat heftig dat je dit zo ineens kan overkomen, heel je (gezins)leven staat op z'n kop en dan nog de leer dat er per dag 166 nieuwe gediagnotiseerden bijkomen (ook diabetes type 2).

Naast dat ik al meedoe aan de landelijke actie om kroonkurken en metalen deksels in te zamelen en collecte te lopen voor het Diabetes Fonds kwam ik op nog een ander idee. Ik maak graag voedertaarten voor de tuinvogels, neem eens een kijkje op mijn facebookpagina: TwinkiestaArt. Workshops vogelvoertaarten versieren: Afgelopen weken voor kerst heb ik twee workshops gegeven in mijn woonplaats Gorredijk (Friesland dichtbij Heerenveen), waar mensen een vogelvoertaart in kerstboom vorm konden gaan versieren. 2,50 van elke betaalde workshop kwam ten goede aan het Diabetes Fonds. Ik heb nu al een bedrag van 20,00 binnen gehaald en dit ga ik straks gelijk doneren.

Workshop
De mensen (jong maar ook oud) die eraan mee hebben gedaan waren erg enthousiast, vonden het erg leuk om te doen en daarom wil ik deze workshop nogmaals 2 keer per jaar aanbieden. Een keer in de lente en een keer in de winterperiode. In de lenteperiode geef ik de workshop een vogelvoedertaart “lammetje versieren” en in de winterperiode is dit een vogelvoedertaart “kerstboom versieren”. De vorm ligt al voor je klaar op een houten schijf van een boomstam. Ik zal je welkom heten, een verhaal voorlezen en eerst voordoen hoe je verschillende versieringen van vet kunt maken met behulp van een slagroomspuit. Daarna mag jij helemaal naar eigen idee het lammetje of de kerstboom versieren met allerlei nootjes, zaden, besjes, mos, dennenappeltjes, bloemetjes enz. Tussendoor wordt je verwend met een verfrissend drankje en iets lekkers. Ben jij een snelle werker en heb jij dus snel je vogeltaart versiert dan zijn er ook nog kleurplaten om in te kleuren die perfect bij dit thema aansluiten.

Aanmelden workshops 2020: Lijkt dit je leuk, ben je jong of oud, dan kun je je via de eerder genoemde facebookpagina of via de mail bezigzagbijtje@ziggo.nl vragen stellen of aanmelden door mij een berichtje te sturen. Geef wel aan als je een pinda-allergie hebt omdat ik met pinda's en vogelpindakaas werk, dan pas ik de workshop voor je aan.

Let wel: Wanneer er Minimaal 5/ maximaal 10 aanmeldingen zijn zal de workshop doorgaan.

Locatie en datums:

Helaas heb ik zelf in mijn woonplaats Gorredijk nog geen eigen ruimte waar ik de workshops kan gaan geven maar heb ik mooie locaties gevonden die ik afhuur:

  • Locatie:  "De Kleurendriehoek" /  Zondag 26 en woensdag 29 april /  14:00 - 15:30 uur

                         Aengwirderweg 137 8459 BK Luinjeberd

                         https://www.dekleurendriehoek.nl/

  • Locatie:  MFA "De Aengwirden" /   Zondag 3 en woensdag 6 mei / 14:00 - 15:30 uur   

                         it Hiem 3 8458 CA Tjalleberd

 

Kosten: contant €20,00 waarvan €2,50 voor Dialin, incl. verfrissend drankje, wat lekkers en een zelf uit te kiezen kadootje.

Lengte workshop: Uur tot anderhalf uur (afhankelijk hoe creatief je bent en hoe leuk je het vindt). Ik zie er in ieder geval al naar uit om je te verwelkomen. Liggen Tjalleberd of Luinjeberd voor jou niet naast de deur, he wat jammer, maar misschien wil je wel mijn actie steunen en een donatie overmaken zodat er meer diabetesonderzoek kan komen. Bedenk dat jij hierin echt het verschil maakt!

 

Ik heb er weer zin in, jij ook? Meld je dan nu snel aan. Vind je het een beetje spannend, misschien wil je zusje/broertje vriendinnetje/vriendje of oma/opa ook mee doen. 

Ilona van Twinkiestaart.

 

PS: wat zullen de vogeltjes lekker smullen en op krachten kunnen komen om straks hun jongen in het nest te voeden. 

 

Bekijk alle

Voorbereidingen voor de workshops vogelvoertaart versieren.

12-03-2020 | 11:48 Al druk met de voorbereidingen voor de aankomende workshops, lammetjes vogelvoertaart vormen maken. Zo leuk om te doen. En nog heel veel te doen 1, 2, 3............40
Lees meer