B

65 km op de fiets in Amsterdam

Bibi Mulder
van totaal € 3.000 (91%)

Ik kom in actie om meer onderzoek naar diabetes mogelijk te maken.
Dat doe ik door...

Hi, ik ben Bibi en sinds mijn 5e jaar (nu bijna 20 jaar) heb ik Diabetes type 1. De diagnose zorgde ervoor dat mijn leven in èèn klap veranderde. Het kost me veel energie om de ziekte te reguleren. Ik ben enorm dankbaar dat ik ondanks de ziekte wel alles kan doen wat ik leuk vind en ik zo veel lieve mensen om mij heen heb. Mede dankzij alle ontwikkelingen is er oké mee te leven. Ondanks dat de ziekte veel ballast met zich mee brengt, sta ik positief in het leven. Ik geniet van de kleine dingen en ben erg zuinig op wat ik heb.

Echter kan Diabetes voor complicaties zorgen. Helaas is dat in mijn geval ook zo. Een half jaar geleden hoorde ik dat ik Diabetische Retinopathie heb (schade aan de vaatjes in mijn ogen als gevolg van diabetes). Dit kan zorgen voor slechtziendheid/ blindheid. Ik ben nu onder behandeling waardoor het proces van de schade hopelijk zo veel mogelijk geremd wordt. Deze behandeling is mede mogelijk gemaakt door alle onderzoeken die er gedaan zijn voor deze aandoening. Ik ben heel dankbaar voor alle onderzoeken die er al gedaan zijn en nog gaan komen. Het Diabetes Fonds haalt geld op voor deze onderzoeken. Dit doen ze via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Ik vind ik het heel belangrijk om iets bij te kunnen dragen aan onderzoek en ontwikkeling. Op 2 juni 2024 ga ik 65 kilometer fietsen tijdens de ronde van de stelling van Amsterdam. Het wordt een spannende dag, omdat mijn suikers zeker zullen schommelen. Ik zie het als een leuke uitdaging en ik heb er heel veel zin in!!

Ik zou het heel lief vinden als je mij wilt steunen door geld te doneren aan het Diabetes Fonds, voor mij en alle andere diabetes patiënten. Lieve groetjes Bibi