Oude kleren en telefoons inzamelen

Jouw oude kleding, schoenen en mobiele telefoons en die van je buren, sportverenigingen, kennissen en collega’s zijn geld waard. Maak ruimte in je kast en verzamel oude kleding, schoenen en mobiele telefoons en draag zo bij aan onderzoek tegen diabetes. Denk jij met hulp van je vrienden minimaal 20 kleding zakken te kunnen vullen? Dan is stichting Kovamo op zoek naar jou!

Hoe doe je mee?


Stap 1
Maak een eigen actiepagina aan door de klikken op de blauwe 'Kom in actie' knop hieronder. Meld je aan en vertel waarom je meedoet en hoe vrienden en familie jou kunnen helpen.

Stap 2
Vraag aandacht voor je actie. Ga bijvoorbeeld bij je buren langs, plaats een oproep in de lokale supermarkt, deel de link naar je actiepagina via Facebook en Twitter om mensen in je omgeving in actie te laten komen.

Stap 3
Verzamel de kleding

Stap 4
Wanneer je voldoende kleding hebt ingezameld haalt stichting Kovamo de kleding bij je op. Kovamo verwerkt en verkoopt de spullen en doneert het opgeleverde geld via jouw actiepagina aan het Diabetes Fonds.

De zakken zullen verwerkt worden door Kovamo. Kleding en schoenen gesorteerd en verkocht in Oostbloklanden en Afrika. Telefoons gerecycled en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Het geld opgeleverd door jouw verzamelde spullen wordt op je eigen actiepagina bijgeschreven door Kovamo voor het Diabetes Fonds.

Voor meer informatie over deze actie, kijk hier of bel met Henk van Doorn van Stichting Kovamo via 06-42008512.

 

Henk van Doorn - Stichting Kovamo

info@stichting-kovamo.nl

0642008512

Bekijk alle
€ 7.000 Opbrengsten vanuit 2018 29-07-2019 | 16:28
€ 7.000 Opbrengsten vanuit 2017 08-11-2018 | 15:15
€ 10.000 Opbrengsten vanuit 2016 03-04-2018 | 15:30
Bekijk alle

Meedoen met Henk

30-04-2018 | 14:38 Interview in de Dialoog- magazine van het Diabates Fonds, voorjaar 2017 Wie? Henk van Doorn, haalt gebruikte kleding en mobieltjes op voor het Diabetes FondsHeeft zin in? meer mensen betrekkenMotto: door jullie steun kunnen we helpen Hoe help jij het Diabetes Fonds? 'Met Stichting Kovamo haal ik huis aan huis gebruikte kleding op voor hergebruik. De opbrengst is bestemd voor het Diabetes Fonds. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor diabetes, omdat het een ziekte is die iedereen kan krijgen. Ik ken veel mensen met diabetes en heb gezien wat het met je doet. Ik doe dit met veel plezier, het is boeiend werk. En ik vind het een hele prestatie dat dit al 25 jaar lukt.' Waar hoop je op? 'Wij willen natuurlijk altijd meer kleding inzamelen dan voorgaande jaren. Helaas is de helft van de Nederlandse gemeenten gestopt met het verlenen van vergunningen om textiel in te zamelen en staan er tegenwoordig veel meer textielcontainers op straat. Daarom zijn we nu op zoek naar vrijwilligers die zelf actief kleiding en mobiele telefoons in willen zamelen bij vrienden en buren.' Kan iedereen meedoen? 'Iedereen met een schuurtje of andere kleine opslag- ruimte kan zich opgeven. Zodra je twintig zakken (ongeveer 100 kilo) textiel en/ of telefoons hebt ingezameld komen wij het bij je ophalen. De oude mobiele telefoons vormen een mooie aanvulling op de kleding. Wij krijgen er wat geld voor en de telefoons worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu.'  
Lees meer