Doe iets zoets, bak suikerloos!

Doe iets zoets, bak suikerloos!

Bak- en kookcreaties hoeven niet minder lekker te zijn zonder toegevoegde suikers. Wil jij ons helpen dit te bewijzen? Creëer bewustwording door jouw baksels (zonder toegevoegde suikers!) te verkopen, en help hiermee meer diabetesonderzoek mogelijk te maken!

Hoe doe je dit?

  1. Maak hier een actiepagina aan waarop je aangeeft wat je gaat maken (tip: plaats een foto van het eindresultaat!)
  2. Deel de link naar je pagina met vrienden en familie in de buurt: zij kunnen nu bestellen en hiervoor doneren.
  3. Nu kan het koken en bakken beginnen!

Zodra jij minimaal €100 aan donaties hebt opgehaald, ontvang je van ons dé canvas tas van de Nationale Suiker Challenge (zolang de voorraad strekt). 

Ter inspiratie hebben wij een heerlijk recept uit het Nationale Suiker Challenge magazine voor je klaargezet in het menu! Heb je nog meer inspiratie nodig, of wil je meer weten over suiker, en wat het met je doet? Kijk dan op diabetesfonds.nl/minder-suiker!

Havermout Pannenkoeken

Ingrediënten (2 personen):
• 75 g havermout
• 50 ml (plantaardige) yoghurt
• 2 eieren
• 50 g ongezouten noten
• olijfolie

Voedingswaarde (per persoon)
Energie 379 kcal Eiwit 17,4 g
Koolhydraten 27,2 g Vezels 4,2 g
waarvan suikers 2,9 g Groente 0 g
Vet 21,4 g Zout 0,23 g
waarvan verzadigd 4,1 g

Bereidingswijze (15 minuten)
1. Meng de havermout met 50 ml water, de
yoghurt en de eieren goed door elkaar.
2. Verkruimel de ongezouten noten en schep
deze door het beslag.
3. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan
en bak van het beslag een paar pannenkoekjes.

Variatietip
Liever wat minder koolhydraten? Neem dan
wat minder havermout en voeg er wat extra
noten, zaden en pitten aan toe. Of vervang
de havermout eens voor gebroken lijnzaad!

Bewaaradvies
Deze pannenkoeken kun je goed afgedekt
ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.

Dit recept is
Vegetarisch

 

Bekijk alle
€ 10 05-06-2020 | 19:25