Doe iets zoets, bak suikerloos!

Doe iets zoets, bak suikerloos!

Bak- en kookcreaties hoeven niet minder lekker te zijn zonder toegevoegde suikers. Wil jij ons helpen dit te bewijzen? Creëer bewustwording door jouw baksels (zonder toegevoegde suikers!) te verkopen, en help hiermee meer diabetesonderzoek mogelijk te maken!

Hoe doe je dit?

  1. Maak hier een actiepagina aan waarop je aangeeft wat je gaat maken (tip: plaats een foto van het eindresultaat!)
  2. Deel de link naar je pagina met vrienden en familie in de buurt: zij kunnen nu bestellen en hiervoor doneren.
  3. Nu kan het koken en bakken beginnen!

Zodra jij minimaal €100 aan donaties hebt opgehaald, ontvang je van ons dé canvas tas van de Nationale Suiker Challenge (zolang de voorraad strekt). 

Ter inspiratie hebben wij een heerlijk recept van Minder Suiker voor je klaargezet in het menu! Heb je nog meer inspiratie nodig, of wil je meer weten over suiker, en wat het met je doet? Kijk dan op diabetesfonds.nl/minder-suiker!

Limoencake

Ingrediënten (15 personen):

  • 2 limoenen
  • 150 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 60 g boter
  • 1 theelepel vanillearoma


Voedingswaarde (per persoon)
Koolhydraten 2,0 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 15,3 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 5,1 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 164
Zout 0,25 g

Bereidingswijze (50 minuten)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rasp het donkergroene deel van de limoenen en pers ze vervolgens uit. Bewaar de rasp en sap even apart.

Meng de amandelmeel met het bakpoeder, eieren, 100 gram van de mascarpone, boter (op kamertemperatuur), vanillearoma en de helft van de limoenrasp en -sap. Mix het geheel tot een glad beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping door de rest van de limoenrasp en -sap te mengen met de rest van de mascarpone.

Laat de cake goed afkoelen en besmeer met de topping. Eetsmakelijk!

 

Bekijk alle
€ 10 05-06-2020 | 19:25