226km tegen diabetes!

Dit is de actie van Herbert Lebens
van totaal € 1.500 (4%)

Hallo allemaal,

Op 5 augustus 2018 zal ik deelnemen aan de IRONMAN in Maastricht. Dit doe ik niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Lees hier wat ik precies ga doen, waarom, en hoe je mij en het Diabetes Fonds direct en/of via een prijsvraag kunt steunen.

De IRONMAN is een van de moeilijkste eendaagse sportevenement van de wereld, waarin drie uitdagende uithoudingssporten gecombineerd worden:


1) Zwemmen (3,86km)
2) Wielrennen (180,2km)
3) Hardlopen (42,195km; Marathonafstand)

(Klik hier voor meer informatie over de IRONMAN).

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wil overal het beste uithalen. Ik vind het mooi te zien welke fysieke en mentale obstakels mensen kunnen overwinnen als ze ergens echt voor gaan. Hoewel ik door o.a. werk en studie niet altijd de mogelijkheid heb om er de benodigde trainingsuren in te steken, verwacht ik met een goede basisconditie en een berg aan motivatie een eind te komen. Hoewel ikzelf jullie steun goed kan gebruiken, zijn er anderen die dat nog meer nodig hebben.

Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt wat voor verschil diabetes mellitus maakt in het leven van mensen. Meer dan 20 jaar geleden kreeg mijn vader diabetes mellitus type 2. Vanaf dat moment is het leven met diabetes ‘de standaard’ geworden in ons gezin en kan ik mij ook bijna niet herinneren hoe het daarvoor was. Hoewel iedereen weet dat diabetes gepaard gaat met dieetaanpassingen, zijn de langetermijneffecten van een hoge bloedsuikerspiegel (zoals bijvoorbeeld hartaandoeningen, beroertes, slechtziendheid en nierfalen) nog vaak onbekend.

Een recent Maastrichts onderzoek toont aan dat in Zuid-Limburg 1 op de 3 inwoners diabetes type 2 of een voorstadium hiervan heeft. Dit betekent dat vrijwel iedereen direct of indirect te maken krijgt met diabetes. Hoewel altijd al duidelijk was dat diabetes een groot probleem is voor de samenleving, geven deze alarmerende cijfers aan dat de prevalentie nog veel hoger is dan gedacht en dat er meer onderzoek nodig is. Onderzoek is enerzijds nodig naar de oorzaak, maar anderzijds ook naar preventie en therapie van diabetes. Het Diabetes Fonds is hierin de spil: wetenschappelijk onderzoek naar diabetes wordt vanuit deze stichting gefinancierd.

Om deze reden heb ik een prijsvraag bedacht voor mijn deelname aan de IRONMAN. Afgerond moet ik in totaal 226km afleggen. De prijsvraag is zo opgezet dat je mij per afgelegde kilometer kunt sponsoren en dat de opbrengt naar het Diabetes Fonds gaat. Hiermee steun je dus niet alleen het Diabetes Fonds, maar motiveer je mij ook om zover mogelijk te komen. Hoe meer kilometers, hoe meer geld!

Meedoen aan de prijsvraag kan via deze link. In het formulier kun je invullen welke afstand je denkt dat ik af zal leggen en in welke tijd. Daarbij kun je aangeven welk bedrag je wilt doneren per kilometer. Na afloop van de wedstrijd zal ik verslag doen en de resultaten delen. Daarna kan het betreffende bedrag gedoneerd worden via deze diabeatit-pagina. Degene die de afstand/eindtijd het meest nauwkeurig raadt, ontvangt van het Diabetes Fonds een kookboek en een VVV bon. Ook zal ik zelf het bedrag van de winnaar verdubbelen en doneren aan het Diabetes Fonds! Als je niet mee wilt doen aan de prijsvraag, dan kun je natuurlijk ook rechtstreeks doneren.

Alvast hartelijk bedankt voor je steun!

Herbert

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 15-06-2018 | 10:48
€ 15 13-06-2018 | 15:26
€ 15 Succes Herbert! Mooi doel! 13-06-2018 | 11:05
€ 20 03-06-2018 | 13:39