Familierunners

Frans Bos
Qr
van totaal € 1.500 (160%)

Wij komen in actie om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken

 

Update april 2021: wij gaan nog even door en verkopen tweede hands spullen! 
Lees er alles over!

---

 

De Familierunners

Van mei tot 5 september 2020 houden wij Opa en Oma Bos-Weyburg met kinderen en kleinkinderen, familie hardloopwedstrijden over 1000 meter. Dat doen we met 7 personen. 

Waarom?
Onze kleindochter Fenna van 11 jaar is diabetespatient type 1. Ze is een fanatieke voetbalster, maar dat heeft zijn beperkingen. Ze hoopt op de kunstalvleesklier.

Opa Frans is een fanatieke hardloper en Nederlands Kampioen op de 1500 meter in de categorie 70-75 jaar. In de corona tijd worden er geen wedstrijden gehouden. Het is belangrijk dat jong en oud in beweging blijven. Hier is dit initatief uit ontstaan, en wij steunen hier graag het Diabetes Fonds mee. 

Hoe?

  • Deelnemers lopen één of meerdere keren per maand 1000 meter op tijd. Er wordt een maandklassement bij gehouden met een maandwinnaar en persoonlijke records.
  • Iedere maand zet Opa Frans een tijd neer, als deze door de andere deelnemers wordt verbeterd levert dat extra geld op.
  • De leeftijd speelt een rol, Opa is 72 en Fenna is 11. Ze krijgt dan 61 seconden bonus op haar gelopen tijd. Dat geldt ook voor de andere deelnemers.

Wat levert het op.

  • Iedere gelopen 1000 meter levert 1 euro op
  • een verbetering van een persoonlijk record lever 1 euro op
  • een maandwinnaar levert 3 euro op
  • een gelopen tijd die beter is dan het Zeeuwse Record van Opa levert 5 euro op
  • we hopen op de finale dag ongeveer 200 euro bij elkaar gelopen te hebben
  • Opa en Oma sponseren bovenstaande 

De finale op 5 september 2020.

Op 5 september gaat Fenna een 1000 meter lopen. Dit kan gesponsord worden tegen 1 euro de meter. Wie wil haar sponseren zodat we 1000 euro binnen slepen voor het diabetesonderzoek? Inmiddels zijn er kleine bedragen binnen maar er moet meer bij. Elke euro telt!

Wilt U meer weten over het wel en wee van de familie lees dan mijn blog.

Doet u ook mee? Steun jij onze actie? Doneer dan via de 'doneer knop' Alvast bedankt. 

De Provinciale Zeeuwse Courant heeft aandacht besteed aan dit initiatief. De foto’s zijn gemaakt door D.J.Gjeltema, fotograaf PZC. 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 Verkoop rommelmarkt en bedankt Wil uit Utrecht voor je donatie! 23-07-2021 | 08:42
€ 110 Bedankt meneer uit Vlissingen voor het kopen van de kleding en bedankt alle mensen van de rommelmarkt in Biggekerke! 12-07-2021 | 08:42
€ 30 Doelpunten en NL elftal 09-07-2021 | 10:00
€ 40 04-07-2021 | 20:04
€ 20 Verkoop 2 e hands spullen 30-06-2021 | 13:18
Bekijk alle

We gaan door!!

26-06-2021 | 10:44 De maand juni zit er bijna op. We hebben weer leuke kleine acties meegemaakt of in gang gezet. Mijn kleinkinderen Fenna en Jesper zijn fanatieke voetballers, maar in coronatijd zijn er weinig wedstrijden gespeeld en mocht er geen publiek bij. Om de moed erin te houden stelde ik voor elk gemaakte doelpunt 1 euro in het vooruit zicht. Zo hebben ze samen 11 euro bij elkaar gescoord. Er zijn maar een paar wedstrijden gespeeld en nu het weer kan is het seizoen nagenoeg afgelopen. Maar die 11 euro wordt gestort.  De "spulletjes" verkoop loopt ook gewoon door. Het zijn allemaal kleine bedragen maar wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Er zijn dagen bij dat de opbrengst O is en andere dagen is het 5 tot 7 euro. Per week zo'  15 a 20 euro en dat loopt lekker op. Soms komen er ideeën uit onverwachte hoek zoals de verjaardag van onze buurvrouw. Ze was namelijk jarig maar in corona tijd mocht ze maar een beperkt aantal mensen uitnodigen. Ze vroeg toch om onze diabetes collectebus en dat leverde toch maar weer mooi 10 euro op. Buurvrouw bedankt namens het fonds en Fenna!!!!!! Nu zijn we actief tijdens het EK voetballen. Binnen de familie (7) hebben we besloten 1 euro per wedstrijd in te zetten als het Nederlands elftal speelt. Per wedstrijd kan iemand de pot (7 euro) winnen en beslissen wat hij/zij ermee wil doen. Ik ben benieuwd hoever Nederland komt en wat uiteindelijk de totale opbrengst gaat worden. Nu maar hopen dat het weer wat beter wordt zodat de tafel met spulletjes weer naar buiten kan voor de verkoop. Ook is het wachten op een rommelmarkt.
Lees meer