Maak haar wereld en dat van vele anderen een stukje beter!

Fenna Verdonk
van totaal € 1.000 (14%)

Vandaag, 14 november, is het Wereld Diabetes Dag.

Niet eerder bij deze dag stil gestaan. Heel eerlijk gezegd zei het woord Diabetes mij ook nooit echt iets. Dacht dat hoort bij het ouder worden of kun je krijgen als je te zwaar bent. Tot vorig jaar zomer... we waren met ons gezin de zomervakantie in Portugal aan het vieren. Dat vieren heeft 10 dagen geduurd, daarna belandde wij in een nachtmerrie. Ons leven stond op zijn kop, want onze dochter van 9 jaar bleek doodziek te zijn en Diabetes type 1 te hebben.

Inmiddels weten wij ongelofelijk veel over deze auto-imuuunziekte en ik kan jullie vertellen, het is een rotziekte. Onze dochter spuit gemiddeld 6 keer insuline per dag, moet altijd koolhydraten uitrekenen en spuiten voor ze iets kan eten, heeft om de haverklap enorm hoge of lage bloedsuikerwaardes met alle ellende die daar bij komt kijken. Maar klagen, ho maar. Ze ‘draagt’ deze ellende zo dapper en met zoveel kracht. Dat maakt mij ongelofelijk trots. Tegelijk ook verdrietig, want hier zou een meisje van 9 niet mee bezig moeten zijn.

Ik gun haar met heel mijn hart een leven zonder Diabetes en daarom richt ik mij tot jullie: Er is nog zo weinig bekend over Diabetes type 1 en er is tot op heden ook nog steeds geen genezing mogelijk. Door de pandemie was collecte lopen in veel wijken ook niet verantwoord. Om voorruit te komen in het onderzoek naar deze ziekte is geld nodig.

Helpen jullie middels een donatie aan deze actie mee? Alvast enorm bedankt!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 19-11-2020 | 18:19
€ 20 15-11-2020 | 21:47
€ 10 15-11-2020 | 09:07
€ 10 15-11-2020 | 08:47
€ 20 15-11-2020 | 08:40