Kerstmarkt basisschool de Vuurvlinder

Basisschool de Vuurvlinder Eindhoven
Normal 32b5d0dcbcb12cd06121e5322127e0267e3bffc4
Qr
van totaal € 1.200 (100%)

Elk jaar kiezen wij met kerst een goed doel om geld aan te doneren. Dit omdat wij het belangrijk vinden om tijdens de kerstdagen net wat extra aan anderen te denken. Dit jaar hebben we gekozen voor het diabetes fonds omdat er een leerling op onze school diabetes heeft.

De komende dagen gaan de kinderen tijdens ateliers kerstwerkjes knutselen om tijdens de kerstmarkt op 18 december vanaf 18.00 uur te verkopen. Al het geld wat wordt opgehaald wordt gedoneerd aan het diabetes fonds.

Wat houdt diabeters in voor Flore:

"Het gaat niet om al die prikjes, het gaat om wat het met je doet”

Hoi, mijn naam is Flore, ik ben 10 jaar oud en ik zit op Basisschool de Vuurvlinder in Eindhoven. In september ben ik erachter gekomen dat ik diabetes type 1 hebt. Sinds die tijd is er veel veranderd voor mij.

Zoals, je moet bij alles wat je eet de koolhydraten uitrekenen en dan prikken. Soms je moet meer en soms moet je minder prikken. Dat hangt af van mijn bloedsuiker waarde. Zit ik te hoog, dan heb ik een hyper en kan ik me moe voelen en heel veel dorst hebben. Zit ik te laag, dan heb ik een hypo en kan ik me suf en duizelig voelen.

Ik vind het jammer dat ik nooit meer zomaar iets kan eten, bijvoorbeeld stiekem een spekkie pakken. En dan is dat spekkie zelf nog niet heel erg, maar ik moet altijd op mijn gezondheid letten.

Gelukkig zijn er heel veel wetenschappers die proberen diabetes op te lossen."

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 1.145 De opbrengst van onze kerstmarkt is dit jaar voor het diabetesfonds. Zo kunnen we Flore en andere mensen met diabetes een beetje helpen. 20-12-2019 | 09:22
€ 50 08-12-2019 | 16:02
€ 5 05-12-2019 | 15:05