Ervaringsverhaal Pleun - Waterlinie Wandeltocht

24-10-2023 | 10:37

Zaterdag 14 oktober was de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. 20 wandelaars haalden geld op voor diabetesonderzoek. Waarvoor dank! Actievoerder Pleun kwam ook in actie. Hieronder lees je hoe zij de tocht en het in actie komen heeft ervaren.

 

Afgelopen zaterdag, 14 oktober, hebben wij 32 km gewandeld voor het Diabetes Fonds. Dit was een groot succes dankzij de vele donaties. Maar liefst 110 mensen hebben ons gesteund en hiermee hebben wij een mooi bedrag van €2.237 opgehaald!!

 

Wat begon met een streefbedrag van €250 en 0 verwachtingen, eindigden in overladen worden met lieve berichtjes en 110 donaties. Ik vond dit heel overweldigend en heb ook zeker een traantje weggepinkt ,van blijdschap natuurlijk ;-). Ik praat er altijd vrij luchtig over naar de buitenwereld, bijna alsof het mij niks doet dat ik diabetes type 1 heb. In de realiteit is dat natuurlijk wel anders. Het voelde na het lezen van al die lieve berichtjes en overladen worden met donaties eindelijk of mensen het meer begrepen, alsof ik er eindelijk meer voor uit kon komen dat het soms ook gewoon heel k*t is. 

 

Het verdrietige gevoel maakte plaats voor het lichtpuntje aan de horizon. Met acties zoals deze komt er steeds meer aandacht voor type 1 diabetes wat een toekomstperspectief biedt. Het is geen eindeloze tunnel meer, dat lichtpuntje komt steeds dichterbij. Al is dat misschien nog geen genezing op korte termijn maar wel technologie die het leven met diabetes type 1 een stukje makkelijker maken en complicaties om lange termijn kunnen voorkomen. 

 

Op naar een wereld waar ook type 1 diabeten onbezorgd biertjes kunnen drinken en niet alleen als ze een hypo hebben na een wandeling van 32 km ;-)