De New York Mini Marathon 2023 levert €164.179 op voor diabetesonderzoek!!

17-05-2023 | 16:07

Wow, wat was het een waanzinnige dag in Rotterdam! Meer dan 1.300 mensen hebben zaterdag de New York Mini Marathon gelopen. Ze hebben niet alleen hun sportieve grenzen verlegd, maar ook nog eens een ongelofelijk bedrag opgehaald van inmiddels al €164.179 voor diabetesonderzoek. Hoe geweldig is dat?

Ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes en leven er dagelijks mee. En elke week komen er 1000 diagnoses bij. Het Diabetes Fonds zet zich hard in om diabetes te voorkomen en uiteindelijk te genezen. We willen niets liever dan onze droom werkelijkheid maken: iedereen vrij van diabetes.

Diena Halbertsma, directeur van het Diabetes Fonds, straalt van trots: 'Met het geld dat is opgehaald op dit evenement steunen we onderzoek voor onze droom om diabetes de wereld uit te helpen. We zijn heel erg trots op al die hardlopers en wandelaars die samen duizenden kilometers liepen voor dit goede doel. En natuurlijk ook op alle mensen die hen steunden, via een donatie of als aanmoediger langs de route. Onwijs gaaf om met zoveel betrokken deelnemers samen de 4,2 kilometer te rennen.'

En dit jaar hadden we nog meer te bieden dan alleen hardlopen. Voor het eerst hadden we ook een wandeltocht toegevoegd aan het evenement. En wat een succes was dat! De aanmeldingen stroomden binnen en al snel hadden we het maximale aantal wandelaars bereikt. Met 240 enthousiaste wandelaars die 5 kilometer door het prachtige Rotterdam liepen, kunnen we wel zeggen dat het een geweldige toevoeging was. Natuurlijk hadden we ook voor de fanatieke hardlopers genoeg keuze, met afstanden van 4,2km, 10,5km en 21km. En laten we de Kidsrun van 420 meter niet vergeten, waar een grote groep kinderen vol enthousiasme aan deelnam. Samen hebben al deze deelnemers en de mensen die hen gesteund hebben, ervoor gezorgd dat er nog meer onderzoek mogelijk is naar diabetes.

Wat een dag, wat een inzet en wat een resultaten! Samen hebben we weer een stap gezet richting onze ultieme droom: iedereen vrij van diabetes.

Bedankt aan alle helden die hebben meegedaan en die dit fantastische evenement mogelijk hebben gemaakt. Jullie zijn stuk voor stuk ongelofelijk inspirerend.  ❤

 

Wil je ook een sportieve actie starten voor het Diabetes Fonds?
Start een eigen actie