Recordbedrag dankzij 14de Handwerkfestijn van Marja!

09-07-2022 | 20:30

Het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds werd dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door vrijwilligster Marja Leijtjens. Meer dan 1000 liefhebbers van allerlei handwerkmaterialen zoals stoffen, wol, garens en kralen kwamen van 16 t/m 18 juni in Hoevelaken er op af. Een speciale editie, want het kon eindelijk weer na 2 jaar corona.

Recordbedrag: Ruim € 47.000 opgehaald

Met het Handwerkfestijn is er dit jaar € 47.870 opgehaald! Dat is een recordbedrag waar we ontzettend blij mee zijn! Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar genezing van diabetes type 1. Zo komen we steeds een stapje dichter bij ons doel: iedereen vrij van diabetes.

Marja Leijtens

16 jaar geleden begon Marja met het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds. Haar zoon Lars kreeg op driejarige leeftijd diabetes. Daarom wilde ze naast helpen met de collecte een manier vinden om meer geld op te halen voor onderzoek naar diabetes.

Marja Leijtens: 'Het evenement groeit alsmaar door. Daardoor is er een steeds soepelere samenwerking. Nu we het alweer 6 jaar bij Harco Hoveniers organiseren, is het echt een samensmelting. Ook met de jongens van de zorgkwekerij die hun steentje bijdragen. Tijdens de voorbereiding zijn er aparte groepen bezig. De een maakt pakketten quiltstoffen, sorteert knutselspullen, de ander herstelt en verkoopt weefgetouwen, etc. De taken worden verdeeld onder de medewerkers. We doen het echt samen.'

Veel hulp maakt het festijn een succes

Het Handwerkfestijn is elk jaar een succes dankzij Marja én de inzet van ruim 200 vrijwilligers en partijen die haar helpen. Helpen met de opslag van dozen, catering, parkeerwacht, materialen schenken, uitzoeken, klaarzetten, verkopen, en nog veel meer.

Enorm bedankt aan iedereen voor de inzet en hulp. En natuurlijk aan de bezoekers voor alle aankopen en giften.

Volgend jaar meedoen?

Wil je volgend jaar naar het Handwerkfestijn? Of wil je weten op welke manieren je kan helpen? Leuk, we zien je daar graag. Blijf op de hoogte van het Handwerkfestijn via Diabeatit.nl/handwerkfestijn of via de Facebook pagina van het festijn.