De New York Mini Marathon 2022 levert €160.522 op voor diabetesonderzoek

03-06-2022 | 15:00

Dankzij de inzet van bijna 900 hardlopers heeft de 4de editie van het hardloopevenement van het Diabetes Fonds, de New York Mini Marathon, €160.522 opgehaald voor onderzoek naar de genezing van diabetes.

Op zaterdag 14 mei kwamen alle deelnemers bij elkaar voor Hotel New York in Rotterdam. Het doel: 21 KM, 10.5KM, 4.2KM of de Kidsrun rennen en geld en aandacht vragen voor diabetes(onderzoek). Vol energie gingen de hardloophelden een bijzondere uitdaging aan: Ze waanden zich even in New York en renden over de Erasmusbrug, door de Maastunnel en langs heel veel entertaintment. Zoals cheerleaders, een marching band, hip-hoppers, graffiti artiesten, gele taxi's en politieauto's.

Bij de finish stonden alle supporters luid te juichen en onthulde Diederik Jekel samen met de directeur van het Diabetes Fonds, Diena Halbertsma, het eindbedrag.

Dankzij de sportieve prestaties, het enthousiasme van alle aanwezigen, de fijne sfeer en het prachtige weer was de NYMM 2022 een dag om niet snel te vergeten! Ontzettend bedankt aan alle runners, vrijwilligers en gevers!

Wil je er volgend jaar ook bij zijn?
Laat alvast je gegevens achter, dan ben je de eerste die het hoort als de inschrijving weer van start gaat.

Pre-inschrijving 2023

 

Bekijk hier de NYMM 2022-aftermovie