Bijzondere gift van ICO Eindhoven

11-05-2022 | 13:50

ICO Eindhoven doneert 1000 euro van hun prijzengeld voor onderzoek naar diabetes. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de mondgezondheid bij kinderen met diabetes type 1. Want “cariës bij kinderen met diabetes type-1, de mondhygiënist kan het niet alleen”.

In oktober 2019 hebben zij, mondhygiënisten van Intercollegiaal Eindhoven (ICO) de “Passieprijs” gewonnen. Dit is een prijs die uitgereikt is door hun beroepsvereniging NVM mondhygiënisten en Colgate. Deze prijs moedigt mondhygiënisten aan om samen met collega’s over de (praktijk)grenzen heen te kijken en initiatieven op te zetten om de beschikbaarheid van zorg te vergroten voor groepen die het extra hard nodig hebben. 

ICO Eindhoven hebben zich ingezet om aandacht te vragen voor de mondgezondheid van kinderen met diabetes type-1. Dit hebben zij gedaan door het maken van producten voor iedereen rondom het kind, dat wil zeggen, de ouders, de professionals, de mondzorgprofessionals en natuurlijk ook het kind zelf. De producten die ze gemaakt hebben zijn o.a. een filmpje voor ouders en kinderen en een infographic met begeleidend schrijven, die je bij hen kan opvragen. 

Bekijk hier het filmpje over het project!

ICO Eindhoven: ''Wij hopen dat de mondgezondheid bij deze doelgroep onder de aandacht blijft én dat mondzorgprofessionals ook bij deze mensen zorg op maat kunnen leveren!''

Bedankt voor de mooie donatie!

Ook in actie komen met je bedrijf? Neem dan contact met ons op.