Len fietst 30.000 euro binnen voor diabetesonderzoek

14-11-2021 | 08:00

Lennart Michels heeft een cheque van ruim 30.000 euro aan het Diabetes Fonds overhandigd. Geheel in stijl fietste Len het kantoor in Amersfoort binnen en werd hij luidkeels onthaald. In september volbracht hij een fietsavontuur van bijna 8.000 kilometer van Amsterdam naar China om geld op te halen voor onderzoek naar diabetes type 1.

Len (29) heeft sinds zijn 19e diabetes type 1. Met zijn fietsactie wilde hij niet alleen geld ophalen en aandacht vragen voor diabetes type 1-onderzoek, maar ook laten zien dat hij met diabetes moeilijke uitdagingen aan kan gaan, zoals het managen van zijn diabetes op hoge bergen. Het hoogtepunt van zijn fietstocht was in Tadzjikistan toen hij een berg opfietste op ruim 4.500 meter hoogte. “Hopelijk kan ik mensen met diabetes inspireren om ook in actie te komen. Ik heb deze fietstocht gedaan, maar iedereen kan zich op een eigen manier inzetten, daar hoef je geen duizenden kilometers voor te fietsen!”

Uitdaging
Een fietstocht van 8.000 kilometer is een mentale en fysieke uitputtingsslag, maar helemaal voor iemand met diabetes type 1. Niet alleen het fietsen, maar ook factoren zoals eten, drinken en het weer hadden invloed op Lens bloedsuiker. “In Nederland was het 10 graden, terwijl het in de Oezbeekse woestijn 43 graden was. Toch heb ik gelukkig mijn bloedsuiker redelijk onder controle kunnen houden.”

Doel bereikt

Marieke Reuvers, teamleider acties en evenementen van het Diabetes Fonds, is onder de indruk: “Wat Len heeft gedaan, is echt buitengewoon. Hij deelt zijn verhaal en zet zich enorm in om aandacht te vragen voor diabetes, donaties en het belang van onderzoek. Met deze reis en actie inspireert hij vele anderen.” Voor vertrek stelde Len zijn streefbedrag op 20.000 euro. Dankzij bijna 800 donaties heeft hij met een eindbedrag van 30.267 euro zijn doel ruimschoots overtroffen.

 

Len, enorm bedankt!