Nieuwe campagne: Iedereen vrij van diabetes

25-05-2021 | 14:43

Het Diabetes Fonds start vandaag met een nieuwe campagne: iedereen vrij van diabetes. Hiervoor is vanochtend symbolisch D I A B E T E S in grote letters op het Museumplein geplaatst, op dezelfde plek als waar I-AMSTERDAM vroeger stond. Anders dan de Amsterdamse letters, is diabetes onuitwisbaar.

Impact

Al 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes, en naar verwachting groeit dit aantal tot bijna 1,5 miljoen in 2040. Diabetes beperkt de vrijheid en gezondheid van mensen met diabetes, maar ook van familie en vrienden.
Met de campagne hoopt het Diabetes Fonds de ziekte zichtbaarder te maken en aandacht te vragen voor de impact die diabetes heeft op mensen met diabetes en hun naasten.  

Persoonlijke verhalen

De hoofdrolspelers in de campagne zijn Nika, Wendy, Nadia, Hans, Jan Willem, Joelle en Babette en hun familieleden. Diabetes beinvloed hun dagelijkse bezigheden. Op de campagnewebsite delen zij hun verhaal. Ze vertellen bijvoorbeeld over wat ze doen om hun bloedsuikerwaardes onder controle te houden en over de complicaties die diabetes heeft veroorzaakt. 

Vrij zijn van diabetes. Daar vecht het Diabetes Fonds voor.

Door in actie te komen komen we samen steeds dichterbij genezing. Help je mee? 

Start een actie