Gasunie samen in beweging voor het Diabetes Fonds!

06-04-2021 | 14:11

In het weekend van 27 en 28 maart deden medewerkers van Gasunie mee aan de Gasunie15500! De medewerkers wilden in één weekend de hele leidinglengte van Gasunie, namelijk 15.500 kilometer, bij elkaar bewegen. De directie sponsorde voor elke kilometer één euro aan het Diabetes Fonds.

Gasunie in actie!

532 medewerkers kwamen in actie: 836 geregistreerde activiteiten waarvan 349 wandelen, 289 fietsen, 168 hardlopen 29 andere activiteiten zoals: golfen, roeien, rolstoel rijden, paardrijden, windsurfen en zwemmen.
Het was een fantastisch sportief, gezond en verbindend weekend! 

Samen bewogen ze meer dan hun uiteindelijke doel, namelijk: 25.729 kilometer! Een gigantische prestatie. Hiermee haalden ze een geweldig bedrag op van €25.729! Namens het Diabetes Fonds, ontzettend bedankt!

Waarom kwam Gasunie in actie voor het Diabetes Fonds?

Een medewerker droeg het Diabetes Fonds aan als goede doel. Haar dochter heeft sindskort diabetes type 1. Meer dan 100.000 volwassenen en kinderen in Nederland hebben diabetes type 1. Het verzoek van de medewerker was om specifiek in actie te komen voor onderzoek naar de kunstalvleesklier. Met een kunstalvleesklier hoeft iemand met diabetes nauwelijk meer te prikken, niet meer te spuiten en kan de diabetes veel beter onder controle gehouden worden.

Meer informatie over de kunstalvleesklier lees je terug op www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/de-kunstalvleesklier.

Nogmaals: bedankt Gasunie!

Ga of wil je ook met je collega's in actie komen voor het Diabetes Fonds?
Neem dan contact met ons op.