Marieke en Lilian halen €2600 op door 498 kilometer te wandelen!

20-01-2021 | 14:39

Marieke en Lilian gingen de afgelopen maanden in etappes te voet door Nederland, via het Pieterpad. Zondag was het zover: de laatste etappe van de in totaal 498 kilometer werd bewandeld. Vlak voor de finish stonden hun gezinnen hen toe te zwaaien. Lilian: 'Tja dat was wel even een emotioneel momentje. Trots en voldaan hebben we het laatste stuk samen gelopen. Zo tof om dit zo te mogen afsluiten'. 

Diabetes van dichtbij

Het zoontje van Lilian krijgt in 2018 diabetes type 1. Hij moet veel plassen, heeft weinig energie en valt in korte tijd veel af. Lilian heeft al een vermoeden. De huisarts constateert een veel te hoge suikerconcentratie en tijdens het meten van de bloedsuikerwaarde bevestigt de huisarts haar vermoeden.

Zoontje van Lilian: Ik vind het echt heel tof dat mijn moeder samen met Marieke de uitdaging is aangegaan en dat ze zoveel geld hebben opgehaald voor het Diabetes Fonds voor onderzoek en voor de Bas van de Goor Foundation om kinderen te leren sporten met diabetes en ook omdat ze zoveel leuke activiteiten doen. Ik vind het super stoer en lief van ze!

Het Pieterpad

Sins 22 augustus lopen Marieke en Lilian het Pieterpad. Met dit avontuur wilden ze geld ophalen voor het Diabetes Fonds en de Bas van de Goor Foundation. Gesteund door familie, vrienden, collega's en mensen die hun actie een warm hart toedroegen haalden ze een prachtig bedrag op van €2600. De ene helft gaat naar de Bas van de Goor Foundation zodat zij kinderen met diabetes het plezier van sport kunnen laten ervaren en de andere helft gaat naar het Diabetes Fonds zodat er meer diabetesonderzoek gefinancierd kan worden. 

Marieke en Lilian: Nederland, we hebben genoten van jouw diversiteit in landschappen, de karakteristiek van elk gebied, wat ben je mooi. We hebben prachtige, hartverwarmende en ontzettend dankbare herinnering gemaakt.

 Dames, enorm bedankt voor jullie doorzettingsvermogen en inzet! Dankzij jullie komen wij stapje voor stapje dichterbij onze gezamelijke droom: de genezing van diabetes!

Ook in actie komen?