In actie op school

21-09-2020 | 14:55

De zomervakantie zit er echt op en iedereen begint weer te wennen aan het school-ritme. Maar wat nou als je in een nieuwe klas zit of op een nieuwe school, en je hebt diabetes? Of een nieuwe leerling of leraar heeft diabetes? Dan is het goed als klasgenoten en schoolleiding hiervan op de hoogte zijn. 

Als je diabetes hebt, of iemand op school kent met diabetes, merk je dat sommige dingen net even iets anders gaan. Bloedsuikers meten, insuline toedienen, op vreemde momenten soms wat eten en/of drinken... Er komt soms veel bij kijken en er valt een hoop uit te leggen over deze rot ziekte.

Wij roepen daarom scholen en leerlingen op om in actie te komen! Om aandacht te vragen voor diabetes, wat erbij komt kijken en hoe iedereen kan helpen om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken. Onderzoek om het leven met diabetes makkelijker te maken en uiteindelijk om diabetes op een dag te genezen. Op onze 'op school in actie' pagina leggen we uit hoe je dat kan doen. We geven je daar ook tips en inspiratie over hoe jij een steentje kan bijdragen en hiermee ook 1,2 miljoen mensen in Nederland met diabetes kan helpen. 

Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op via info@diabeatit.nl of (033) 303 2092.

 

Kom in actie op school