Diabetes2challenge: 498 kilometer te voet!

28-10-2020 | 14:05

Marieke en Lilian gaan te voet door Nederland, van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Via 'het Pieterpad' gaan zij 498 kilometer in etappes afleggen, met als doel geld in te zamelen voor de Bas van de Goor foundation en voor het Diabetes Fonds. 

Diabetes2challenge; Waarom gaan zij deze uitdaging aan?

Het zoontje van Lilian krijgt in 2018 diabetes type 1. Hij moet veel plassen, heeft weinig energie en valt in korte tijd veel af. Lilian heeft al een vermoeden. De huisarts constateert een veel te hoge suikerconcentratie en tijdens het meten van de bloedsuikerwaarde bevestigt de huisarts haar vermoeden. 

"Het was onwijs schrikken. Ook komt het besef steeds meer dat er nog geen oplossing is om diabetes type 1 te genezen. Wat betekent dat hij vanaf nu heel verantwoordelijk moet zijn. Hij zal elke dag bezig zijn om zijn bloedsuikerspiegel tussen de 4 en 8 moll te houden."

Marieke en Lilian zijn deze actie gestart omdat zij iedereen met diabetes, die 24/7 bezig zijn met het goed houden van de bloedsuikerspiegel, een betere kwaliteit van leven toe wensen en uiteindelijk een toekomst zonder diabetes.

Steun deze actie

Marieke en Lilian houden een blog bij over hun bijzondere ontmoetingen, de sponsors, de tussenstand en nog veel meer!

Zaterdag 24 oktober zijn ze aangekomen in Vorden (Gelderland):

‘’De route is prachtig zo in de herfst met de vallende bladeren en de mooie kleuren bij de statige lanen met dubbele rij beuken aan beide kanten. En dan... hebben we het eerste boekje van de twee uit. Ongeveer de helft van de route is gelopen. Op naar de deel twee’’.

Volg de Diabetes2challenge van Marieke en Lilians via hun Facebookpagina, blijf op de hoogte van hun avontuur door Nederland, wens hen heel veel succes en steun hun actie!