Nieuwste horecazaak in Amersfoort spaart ook doppen!

16-07-2020 | 16:45

Liset Nauta en Clemens Ritzer zijn sinds 29 juni gestart als horecaondernemers in Amersfoort. Toen zij over de doppenactie voor het Diabetes Fonds hoorden twijfelden zij geen moment, alle doppen worden nu netjes bewaard! 

De zomer van Liset en Clemens wordt normaal gesproken opgeslokt door festivals. Tot voor kort verzorgden zij samen de horeca op verschillende festivals. Door corona gaat dat avontuur helaas niet door, maar zijn zij wel aan hun nieuwe avontuur begonnen; ROER. Vanuit een zeecontainter serveren zij sinds kort tosti’s, ijsjes, gebak en drankjes en verzamelen zij ook kroonkurken voor het Diabetes Fonds.

Doppenactie
Wat ooit begon als kleinschalige actie van een groepje vrijwillgers, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk succes. Dopjes worden thuis gespaard, door sportverenigingen op werk of zoals in dit geval door een horecazaak! De dopjes worden vervolgens ingeleverd op een van de velen inzamelpunten en later vervoerd naar Friesland waar ze worden gerecyceld. De opbrengst hiervan wordt besteed aan diabetesonderzoek! 
Meer informatie over de doppenactie vind je op de actiepagina.

Transport & opslag
"We hoorden via via van doppenheld Lars en de doppenactie, en dragen graag ons steentje bij. Het kost ons geen moeite om de doppen te sparen". Door heel het land wordt fanatiek mee gespaard. Er is inmiddels zelfs zo veel gespaard dat er in Sint Anthonis maar liefst 20 bigbags staan die nog vervoerd moeten worden naar Friesland, hier wordt nog vervoer voor gezocht. En tussen Maasbracht en Sittard wordt er hard gezocht naar een nieuwe opslagplek. Daarnaast is er ook al enige tijd grote vraag naar opslag en vervoer in het westen van het land. Mocht je willen en kunnen helpen met transport of opslag neem dan per mail contact op met de vrijwillgers die deze bijzondere actie coordineren via info@metalendoppen.nl.

Dopjes sparen
"We hebben nu al een emmertje vol aan kroonkurken, en we hopen na de zomer een regentonnetje vol te hebben". Wil jij net als Liset en Clemens ook dopjes gaan sparen? Bekijk het globaal overzicht van de inzamelpunten op de actiepagina . De exacte adresgegevens van het inleverpunt bij jou in de buurt vraag je op per mail info@metalendoppen.nl.

 

Bedankt Liset en Clemens!❤️