Wout ontvangt een Zilveren Speld

07-01-2020 | 11:02

Wout (13 jaar) ontving gisteravond als lokale held van Woudenberg een Zilveren Speld vanwege zijn avontuur op de fiets afgelopen zomer waarmee hij in actie kwam voor het Diabetes Fonds. 

In augustus 2019 fietste Wout Vos vanuit zijn dorp Woudenberg naar zijn vakantieadres op Texel. Met deze fietstocht van 163km zamelde hij geld in voor het Diabetes Fonds. Wat een ongelooflijke dag was het! Niet alleen heeft hij hiermee €4742 opgehaald voor diabetesonderzoek, maar ook fietste het Jeugdjournaal een stukje met Wout mee om van onder andere van alles te vragen over diabetes type 1, wat Wout zelf ook heeft. Ze maakten hier een prachtig item over.

Samen met zijn vader Ruben sprong Wout rond 02.30 op de fiets. Aan het eind van de middag kwamen ze aan op hun vakantiebestemming. Vlak voor het einde van de finish kreeg Wout een flinke inzinking door lage bloedsuiker, maar kwam daar met veel dextro weer bovenop. Wat een ongelooflijk doorzettingsvermogen!

Gisteravond ontving Wout op de jaarlijkse nieuwsjaarsreceptie van Gemeente Woudenberg een Zilveren Speld voor deze stoere actie. Burgemeester Cnossen & kinderburgemeester Tim Hageman overhandigden Wout zijn onderscheiding met de woorden; 'Wout, met jouw actie ben je een voorbeeld voor andere jongeren. Hierbij overhandig ik jou de Zilveren Speld. Die heb je meer dan verdiend'. Bij deze mooie woorden sluiten we ons volledig aan! Gefeliciteerd Wout!

Wil je net als Wout in actie komen, dat kan!
Maak hier je actiepagina aan!