Collecteweek van start: geef jij om diabetes?

28-10-2019 | 13:51

Deze week, van 28 oktober tot en met 2 november, gaan 20.000 collectanten langs de deuren voor genezing en betere behandelingen van diabetes. Geef jij om diabetes? Geef dan aan de collectant of help mee met de online collecte!

Collecteren is keihard nodig

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij in heel Nederland de straat op gaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Wij hopen dat ze hartelijk worden ontvangen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de genezing van diabetes. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer. Dat is diabetes voor 1,2 miljoen mensen in Nederland en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig.’

Help mee met de online collecte

Kun je helaas niet meelopen, maar wil je wel meehelpen? Maak dan een eigen online collectebus aan op www.diabetescollecte.nl. Deel je online collectebus via e-mail, WhatsApp en social media met al je vrienden, familie en collega’s. Gebruik op social media de hashtag #ikcollecteervoor en deel jouw verhaal. Lees bijvoorbeeld de verhalen van Nadia en Laura.

Samen maken we onderzoek naar de genezing van diabetes mogelijk!