Méér begrip en bekendheid voor diabetes

30-08-2019 | 11:48

Mensen met diabetes staan dagelijks voor grote uitdagingen en hebben nooit een moment rust. Daarom voert het Diabetes Fonds de campagne ‘Dit is diabetes’ rond het beklemmende kader waarin het leven van veel mensen met diabetes zich afspeelt. Diabetes kan namelijk iedereen overkomen. Elke 10 minuten krijgt iemand in Nederland de diagnose.

Maatschappelijk thema’s vormen regelmatig een onderdeel van de verhaallijnen in de RTL-serie GTST. Het personage JoJo krijgt de diagnose diabetes type 1. Haar verhaal bevat gebeurtenissen die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van echte mensen met diabetes. In de reclameblokken van GTST komen zij aan het woord. 

De verhaallijn van JoJo startte afgelopen maandag en is elke avond te zien om 20.00 uur op RTL4. Haar verhaal is onder andere gebaseerd op dat van de 40-jarige Laura, die te zien is tijdens de reclameblokken rondom de uitzending. Of het nu gaat om diabetes type 1, diabetes type 2, MODY, LADA of een andere vorm: mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van hun ziekte. Niet alleen Laura, maar ook Dion, Donja, Evert-Jan, Mary en vele anderen hebben 24/7 te maken met de impact van diabetes op hun leven. Het hele verhaal van Laura en onze andere helden die hun verhaal wilden delen lees je op onze campagnesite www.diabetes.nl. 

Door in actie te komen voor het Diabetes Fonds help jij de droom van genezing voor Laura en iedereen met diabetes een stapje dichterbij te brengen.