Méér dan mooie auto's kijken

15-07-2019 | 09:00

Kimberley is de moeder van Devon (7). Devon heeft diabetes type 1 en is dol op auto's. Daarom organiseert Kimm op 21 juli in Spijkenisse een heel bijzonder evenement. Hoe het idee is onstaan, waarom ze dit doet en wat er precies die dag gaat gebeuren vertelt ze hier zelf. 

''Helaas heeft Devon vanaf zijn derde jaar diabetes. En helaas komt hij daar nooit meer vanaf. Het heeft een heel groot impact op ons gezin. In het dagelijkse leven gaat het met ups en downs. Sommige dagen is het zo frustrerend allemaal en sommige dagen zijn makkelijker. Maar altijd houden we rekening met alles, met wat hij doet, en wat hij eet. Nu met dit mooie weer is helemaal geen peil te trekken op z'n waardes. Maar wat ben ik trots op hoe hij ermee om gaat. Devon klaagt nooit en houdt zijn eigen waardes al goed in de gaten via zijn sensor. 

Er is één ding waar hij heel gelukkig van wordt. Dat zijn auto's! Dure auto's, getunede auto's, grote auto's, oude auto's, race auto's, het maakt allemaal niet uit. We gaan regelmatig met zijn drietjes naar grote auto-events en meetings. Dan straalt hij helemaal en vergeet hij dan heel even zijn diabetes!

Op een dag zat ik op de bank en was ik aan het verzinnen hoe ik iets kan doen voor het Diabetes Fonds. Het fonds zet zich in om onderzoeken mogelijk te maken om diabetes te genezen, en om het leven met diabetes makkelijker te maken, zoals met de kunstalvleesklier. Ik kwam toen op het idee om een auto-evenement te organiseren voor het goede doel en zo geld in te zamelen voor diabetesonderzoek.

Het evenement 'Cars for Diabetes' vindt plaats op zondag 21 juli 2019 in Spijkenisse. Ik wil die dag zo veel mogelijk kinderen met diabetes, en natuurlijk volwassenen ook, een bijzondere dag geven en daarbij zo veel mogelijk geld inzamelen. Op het terrein van 'Cars for Diabetes' komt een mooie selectie auto's te staan. De showauto's zijn ware eye catchers. Er zal ook een loting komen die dag met mooie prijzen, dus mis het niet. Iedereen is welkom. Hopelijk tot dan! "

Meer weten over het evenement van Kimm of haar steunen door te doneren? Kijk op de Cars for Diabetes actiepagina.