Loop mee met de 1e Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

01-03-2019 | 08:52

Vrijdag 1 maart start de inschrijving voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op zaterdag 19 oktober 2019. Tijdens de eerste editie van dit unieke wandelevenement in de regio Utrecht maken wandelaars kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. Zo ervaren ze de overgang van stad naar natuur en van licht naar donker. Daarbij steunt de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht het Diabetes Fonds.

Voor iedereen

De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Onderweg is er van alles te beleven. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Er is keuze uit 4 routes variërend van 15 tot 35 km. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland en is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed.

Wandelen voor het Diabetes Fonds

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht staat in het teken van bewegen door te wandelen. Wanneer je wandelt voel je je niet alleen fitter en energieker. Bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij mensen met diabetes heeft bewegen een gunstig effect op insulinegevoeligheid en het verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Daarom komen vrijwillige donaties ten goede van het Diabetes Fonds. Ook worden deelnemers opgeroepen om via www.diabeatit.nl/waterlinie een actiepagina aanmaken en hiermee familie, vrienden en kennissen te vragen om hun inzet tijdens de wandeltocht te sponsoren met donaties. Samen brengen wij zo de genezing van diabetes stap voor stap dichterbij. 

Kom in actie en wandel mee


Tijdens de Wandelbeurs van 1 t/m 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt het startsein voor het inschrijven gegeven.