'Een dag vol wonderen' voor actievoerder Isa (12) uit Ermelo

17-12-2018 | 21:15

Actievoerder Isa (12) haalde vorig jaar dankzij een creatieve Diabeatit actie ruim €1.300 voor diabetesonderzoek. Afgelopen zondag was bij RTL 4 te zien hoe Isa werd verrast door de VriendenLoterij met een zorgeloze dag in de Efteling.

Meer dan zes jaar geleden werd bij Isa diabetes type 1 ontdekt. Ze veranderde van een zorgeloze 5-jarige naar een meisje dat meerdere keren per dag in haar vingers moet prikken en insuline spuit, dat altijd koolhydraten moet tellen en rekening moet houden met elke activiteit die ze uitvoert. Wij leerden Isa bij het Diabetes Fonds kennen door haar succesvolle actie als vrijwilliger. Vorig jaar zette ze een creatieve actie op waarbij ze schriftjes versierde en verkocht. Daarmee haalde ze ruim 1.300 euro op voor het Diabetes Fonds!

Isa heeft een grote dosis zelfspot die bij haar positieve en ondernemende karakter inbegrepen zit. Ze is vastberaden om later fysiotherapeute te worden. Isa's omgeving ziet haar dan ook niet als diabetespatiënt, maar als Isa. Isa en haar gezin hebben geen dag vakantie van de ziekte maar laten zich niet kennen. Isa is daarmee echt een voorbeeld voor andere mensen met een chronische ziekte en met diabetes type 1 in het bijzonder. Geweldig dat Isa en haar gezin dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een dag in het zonnetje zijn gezet!

In de video te zien hoe Isa wordt verrast met haar hartenwens door VriendenLoterij-ambassadeur Ingrid Jansen én haar vriendinnetjes. Wat was het een leuke dag!