Vader brengt CD uit als ode aan zijn overleden zoon

01-10-2018 | 13:32

Op 13 oktober 2017 maakte Joël Spijkerman een einde aan zijn leven. Hij was hooggevoelig, en wist hier niet goed mee om te gaan. "Hij droeg het wereldleed mee op zijn schouders en kreeg veel meer prikkels binnen dan dat men doorhad. Tot op heden doet hulpverlening weinig met hooggevoeligheid, en dat is jammer,", aldus zijn familie.

Na Joël zijn dood hebben zijn ouders het lied 'droevige vader zingt lied voor zijn zoon die een einde aan zijn leven heeft gemaakt' op Youtube gezet met een boodschap voor de hulpverlening om eens anders naar elkaar te kijken. Hiermee is het gesprek met de GGZ ook gestart.

Daarnaast was Joël erg betrokken met de diabetes van zijn jongere broer Ruben, bij wie op 7 jarige leeftijd diabetes is geconstateerd. Toen zijn broertje Ruben ruim 2 weken in het ziekenhuis heeft gelegen fietste Joël als 9 jarige jongen elke dag naar het ziekenhuis, waar zijn broertje was begonnen met spuiten. Achteraf gezien heeft dit een groot impact op zijn leven gehad. Het nummer 'je bent 7' staat ook op Youtube.

Jan Spijkerman heeft een CD uitgebracht met in totaal 13 nummers en de opbrengst van de CD gaat naar het Diabetes Fonds. De CD kost €10, met verzendkosten heeft het een totaalbedrag van €11,50. De CD is te bestellen bij Jan en Regina Spijkerman via reginaspijkerman@yahoo.com.