Het Diabetes Fonds bestaat 40 jaar

11-09-2018 | 14:57

Het Diabetes Fonds bestaat 40 jaar. Dat is geen reden voor een feestje, want diabetes heeft nog steeds té veel impact op té veel mensen. Maar er is wel veel verbeterd in de behandeling en begeleiding, mede dankzij jouw steun en inzet voor onderzoek. Daarom willen we al onze donateurs, collectanten, vrijwilligers, actievoerders, partners en onderzoekers bedanken. Namens alle medewerkers van het Diabetes Fonds én namens 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes: heel veel dank!

Campagne

Vanaf vandaag vragen we middels een grote campagne aandacht voor de enorme, vaak verborgen, impact die diabetes heeft op tienduizenden families. In dagbladen en online media delen we persoonlijke verhalen. Zoals het verhaal van de stoere Milan (7), die net als zovele kinderen 2.000 keer per jaar in z’n vingertjes moet prikken. En die niet kan vergeten dat hij door schommelende waardes zelfs de verjaardag van zijn opa moest missen.

 

Ook is er tijdens de campagne speciale aandacht voor het bijzondere verhaal van Robin Koops. Met meer steun proberen we de kunstalvleesklier sneller voor grote aantallen mensen met diabetes toegankelijk te maken.

 

Hierdoor gaat onze campagne niet alleen over impact, maar ook over hoop. Hoop in de zoektocht naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Over de hoognodige steun hiervoor. Ook bij het vervullen van onze ultieme droom: genezing! Want daar gaan we voor!