Marathon van Berlijn voor het Diabetes Fonds

Nog te gaan tot de marathon

van totaal € 22.500 (38%)

Ga jij ook hardlopen tijdens de Marathon van Berlijn op zondag 29 september 2024? Kom in actie en laat je sponsoren om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken!

Dit jaar is een extra bijzondere editie om meerdere redenen. Want we lopen dit jaar voor het eerst met ons eigen Diabetes Fonds-team én het is de 50e editie van deze iconische marathon! Naast hardlopen is het ook mogelijk om één van onze helden te sponsoren.

Aanmelden marathon

Voor de editie van 2024 kan jij je helaas niet meer aanmelden. 

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte gehouden worden over de editie van volgend jaar of andere sportieve evenementen? Laat dan je naam en e-mailadres achter via de link. 

Houd mij op de hoogte

 

Hoe meld jij je aan?

Voor de editie van 2024 zijn wij uitverkocht en kan jij je helaas niet meer aanmelden. 

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte gehouden worden over de editie van volgend jaar of andere sportieve evenementen? Laat dan je naam en e-mailadres achter via de link. 

Houd mij op de hoogte

 

Voorwaarden pakket

 • Deelnemer meldt zich aan via het inschrijfformulier op de website van het Diabetes Fonds. Door zich aan te melden gaat hij/zij akkoord met de voorwaarden voor deelname, en ontvangt de deelnemer informatie om ook het Berlijn Marathon arrangement direct te boeken bij TUI Sports.
 • Deelnemer boekt zijn/haar arrangement direct bij TUI Sports zonder tussenkomst van het Diabetes Fonds. De kosten voor het (standaard) arrangement bedragen € 1.249. Deelnemer ontvangt van onze reispartner TUI Sports vervolgens een aanbetalingsfactuur van 30% van het standaard reisarrangement (arrangement; vrijdag heen-, maandag treinreis terug, drie nachten in hotel in Berlijn, startbewijs). Deelnemer betaalt voor 15 augustus 2024 het restantbedrag (70%). Deelnemers die op of na 1 juni 2024 boeken, ontvangen direct een factuur van TUI Sports voor het gehele bedrag.
 • Deelnemer ontvangt vanuit onze reispartner TUI Sports een bevestiging van de geboekte reis met daarbij de mogelijkheid om de reis te verlengen, alsmede een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Deze extra zaken worden direct bij onze reispartner TUI Sports geboekt en betaald aan onze reispartner TUI Sports.
 • Deelnemer verplicht zich in te spannen om sponsorgelden te werven voor het Diabetes Fonds. Het minimum te werven sponsorbedrag bedraagt € 1.500. Indien Deelnemer dit minimumbedrag 30 dagen voor vertrekdatum niet heeft behaald, is Deelnemer verplicht het verschil 30 dagen voor vertrekdatum aan te vullen tot € 1.500. Het Diabetes Fonds behoudt zich het recht voor om Deelnemer de deelname te ontzeggen indien deze aanvulling niet tijdig geschiedt. De reeds gedoneerde bedragen zullen onder geen enkele voorwaarde worden teruggestort.
 • Deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annuleringsverzekering met eventuele sportblessuredekking. Deze verzekering dekt alleen de kosten voor het reisarrangement, dus niet genoemde kosten die betrekking hebben op het begeleidingstraject en geworven sponsorgelden.

Annuleren

 • Indien Deelnemer gedurende de voorbereiding de deelname aan dit sponsortraject annuleert i.v.m. overmacht (blessure, privé-omstandigheden) , dan heeft Deelnemer de volgende keuzes v.w.b. de geworven sponsorgelden:
  • Deelnemer wijst de geworven sponsorgelden volledig toe aan een andere deelnemer van dezelfde groep;
  • Deelnemer doneert de bijdragen generiek aan het Diabetes Fonds voor diabetes onderzoek.
 • Indien Deelnemer gedurende de voorbereiding de deelname aan dit sponsortraject annuleert i.v.m. het niet behalen van voldoende fondsenwervende gelden, dan worden de reeds gedane bijdragen toegevoegd aan de actie-opbrengst voor diabetes onderzoek.
 • Annulering van de reis zelf kan alleen bij onze reispartner TUI Sports. In een dergelijk geval gelden de annuleringsvoorwaarden van onze reispartner TUI Sports. Deze voorwaarden staan los van de hieronder genoemde financiële verplichtingen die de Deelnemer heeft ten opzichte van VZW Cliniclowns België bij een annulering.

Te werven sponsorgelden en uitkeringen aan deelnemer

 • Als Deelnemer € 10.000 of meer inzamelt, dan krijgt Deelnemer € 1.000 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen € 7.500 en € 9.999 inzamelt, dan krijgt Deelnemer € 750 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen € 5.000 en € 7.499 inzamelt, dan krijgt Deelnemer € 500 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen € 2.500 en € 4.999 inzamelt, dan krijgt Deelnemer € 250 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer minder dan € 1.500 inzamelt voor vertrekdatum, dan dient Deelnemer zijn/haar account aan te vullen tot € 1.500.

Bedrag niet terugvragen

Tenslotte is het zo dat Deelnemer ook kan afzien van de terugstorting, indien Deelnemer daar bezwaren tegen heeft. De keuze is aan Deelnemer. Belangrijk is wel dat Deelnemer hierover eerlijk communiceert richting sponsoren indien zij daarom vragen.

Wat is inclusief in het marathon arrangement?

 • Je startbewijs voor de marathon van Berlijn
 • Verschillende informatie- en trainingsbijeenkomsten in aanloop naar de marathon, inclusief lunch
 • Deelname aan 1 of meerdere (gratis) hardloopevenementen in aanloop naar de marathon
 • Een marathonshirt
 • Je treinticket (retour) van en naar Berlijn
 • Een programma in aanloop naar de marathon (zie hieronder)
 • 3 overnachtingen in een 4 sterren hotel in Berlijn, op minder dan 1 kilometer van start- en finish locatie
 • Reisbegeleiding ter plaatse

En natuurlijk, eeuwige roem!

Voorwaarden om mee te doen

 • Je betaalt voor het marathon arrangement € 1.249,-
 • Je haalt minimaal € 1.500,-  sponsorgeld op.
 • Leuk om te weten: als je meer ophaalt dan € 1.500,-, kun je een deel van je arrangement terugverdienen.  

Voorlopig programma

VRIJDAG 27 SEPTEMBER 2024
Vandaag reis je per trein naar Berlijn en na aankomst naar je hotel. Vandaag of morgen dien je je startnummer voor de marathon op te halen op de gigantische Marathon Expo op het voormalige vliegveld Tempelhof. Op vrijdagmiddag kun je aansluiten bij het gezamenlijk bezoek (per metro) aan de Expo met vertrek vanuit jouw hotel.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2024
09.30 uur: FRÜHSTÜCKSLAUF
Een ‘warming-up-loop’ over ca. 6 km in ontspannen sfeer en laag tempo voor marathondeelnemers, supporters en Berlijners. De start vindt plaats bij Schloss Charlottenburg en je finisht in het historische Olympisch Stadion. Hier word je ontvangen met een ontbijtbuffet met fruit, Berliner-bollen en koffie om je energie aan te vullen.

Einde van de middag: MARATHON MEETING
Tijdens de TUI Sports Marathon Meeting zal de ervaren reisbegeleiding je in een uur uitgebreid informeren over het verloop van de marathondag, van start tot finish. De fysiotherapeut zal handige tips geven over de verzorging van je lichaam vóór, tijdens en na de marathon.

ZONDAG 29 SEPTEMBER 2024
MARATHONDAG!
vanaf 09.15 uur: START
In het hart van Berlijn, aan de Straße des 17. Juni - tussen de Siegessäule en de Brandenburger Tor - is de start van de BMW BERLIN-MARATHON. Het startterrein bevindt
zich recht voor de Reichstag. De laatste kilometer loop je over de historische weg ‘Unter den Linden’ in de richting van de Brandenburger Tor, waar tienduizenden toeschouwers je enthousiast ontvangen. Eenmaal onder de Brandenburger Tor door, is het nog ongeveer 250 meter tot de finish. vanaf 18.00 uur: AFTER-THE-RUN DINNER
Vier je fantastische prestatie en ervaar de Beierse cultuur en keuken tijdens het Oktoberfest. De After Party bestaat uit een heerlijk uitgebreid buffet, Beierse muziek
(traditioneel en modern), feestmuziek, muzikale koebellen, jodelen en meer.

MAANDAG 30 SEPTEMBER 2024
Vandaag kun je een beetje bijkomen van de marathon. Je dient om uiterlijk 12.00 uur uitgecheckt te zijn uit het hotel. Daarna kun je nog even genieten van de stad om vervolgens terug te keren naar huis. Ons (reis)programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

TUI reisbegeleiding gedurende reis
Heb je prangende vragen of twijfel je over bepaalde informatie? Tijdens de marathonreis kun je met al je vragen terecht bij de TUI reisbegeleider en fysiotherapeut. Iedere dag is er een contactmoment in het hotel. De dag voorafgaand aan de marathon organiseren zij een informatiesessie met race- en supporterstips.

Parcours
Het parcours van de BMW BERLIN-MARATHON staat internationaal bekend als vlak en snel. Precies daarom is het wereldrecord hier al meerdere keren verbroken en staan vele marathonlopers hier te trappelen om hun persoonlijke record te verbeteren. Kort na de start op de brede Strasse des 17. Juni passeer je de imposante Siegessäule. Rond de 10 kilometer kom je langs de immens hoge televisietoren in het voormalige Oost-Duitsland. Het middelste deel van de route gaat door het zuiden van de stad, waar duizenden toeschouwers en opzwepende muziek zorgen voor een fantastische sfeer en mentale ondersteuning. Het laatste deel van de marathon loop je door de bekende winkelstraat Kurfürstendamm, langs de Gedächtniskirche en over de Potsdamer Platz. En dan doemt aan het einde van de historische laan Unter den Linden de Brandenburger Tor eindelijk voor je op. De finish ligt net voorbij dit wereldberoemde monument en maakt deze marathon helemaal compleet.

Tijdslimiet: 6.15 uur

 

 
 

 

Bekijk alle
€ 50 Aan: Diabetes fonds Berlijn marathon 13-07-2024 | 13:39
€ 25 Alles in het leven is mogelijk. Trots op jou! Aan: Diabetes fonds Berlijn marathon 13-07-2024 | 12:53
€ 25 Aan: Samen komen we verder! 12-07-2024 | 22:10
€ 50 Aan: Samen komen we verder! 12-07-2024 | 20:38
€ 84 Respect voor dit goede doel, prachtig om anderen te helpen. En wat goed, samen weer een marathon lopen, klasse!! See you at the start ✅😘 Aan: Samen komen we verder! 12-07-2024 | 10:48