Dam tot Damloop voor het Diabetes Fonds

van totaal € 5.000 (29%)

Op zondag 17 september de 10 Engelse mijl rennen? Haal minimaal €200 op en het startbewijs is van jou. Doe mee en laat je sponsoren om meer diabetesonderzoek mogelijk te maken! Ga je de uitdaging aan?

Hoe werkt het?

1. Meld je hieronder aan via de button: Doe mee! 
2. Maak een actiepagina aan en start direct met het werven van donaties
3. Laat iedereen in je omgeving weten dat je meedoet aan de Dam tot Damloop en vraag hen je inzet te sponsoren via de link naar je pagina.

Als je €200 hebt opgehaald is het startbewijs voor de 10 EM (16,1 kilometer) voor jou. Zorg dat je dit ruim voor het event, maar in ieder geval voor 13 september hebt opgehaald!

Wat krijg je van ons?
- Een hardloopshirt zodat iedereen ziet dat jij voor het Diabetes Fonds rent
- Een bevoorrechte startpositie (voor de massa)
- Exclusief toegang tot het Dam tot Dam Park! 

Iedereen vrij van diabetes. Daar rennen we voor.


Het Diabetes Fonds wil de 1,2 miljoen mensen met diabetes hun vrijheid teruggeven, met een leven zonder diabetes en zonder de zorgen ervan. Om dit te bereiken financieren we wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing, investeren we in nieuwe behandelingen en producten en helpen we mensen gezonder te leven. Daarmee gaan we stap voor stap naar een diabetesvrije generatie.

Wat is diabetes?
Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. 

De 10 Engelse Mijl Dam tot Damloop start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en gaat direct door de IJtunnel, een zeldzame gelegenheid voor hardlopers om deze verbinding tussen het centrum en Amsterdam-Noord te ervaren. Vanaf de Buiksloterdijk wordt het nog gezelliger, met aanmoedigingen van enthousiaste bewoners langs de Landsmeerderdijk, Kadoelenweg, Stoombootweg en Appelweg. Na het Molenwijkpark volg je het fietspad van de Verlengde Stellingweg naar de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam. Het parcours gaat verder via de altijd gezellige Zuiddijk en de Dam, om uiteindelijk te eindigen op de Peperstraat. Meer informatie 

Bekijk alle
€ 10 Aan: Minder diabetes in de toekomst 27-09-2023 | 08:58
€ 20 Aan: Minder diabetes in de toekomst 25-09-2023 | 09:18
€ 10 Aan: Minder diabetes in de toekomst 11-09-2023 | 21:22
€ 15 Good run! Aan: TheOnlyOneType 31-08-2023 | 11:05
€ 10 Aan: TheOnlyOneType 31-08-2023 | 09:27