Diabetes2challenge: 498 kilometer te voet!

Normal eb5d01ef8f79aecb6acaa6dc7fc89568932db7cb
25-08-2020 | 14:05

De eerste kilometers zijn achter de rug voor Marieke en Lilian! Zij gaan te voet door Nederland, van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Via 'het Pieterpad' gaan zij 498 kilometer in etappes afleggen, met als doel geld in te zamelen voor de Bas van de Goor foundation en voor het Diabetes Fonds. 

Diabetes2challenge; Waarom gaan zij deze uitdaging aan?

Het zoontje van Lilian krijgt in 2018 diabetes type 1. Hij moet veel plassen, heeft weinig energie en valt in korte tijd veel af. Lilian heeft al een vermoeden. De huisarts constateert een veel te hoge suikerconcentratie en tijdens het meten van de bloedsuikerwaarde bevestigt de huisarts haar vermoeden. 

"Het was onwijs schrikken. Ook komt het besef steeds meer dat er nog geen oplossing is om diabetes type 1 te genezen. Wat betekent dat hij vanaf nu heel verantwoordelijk moet zijn. Hij zal elke dag bezig zijn om zijn bloedsuikerspiegel tussen de 4 en 8 moll te houden."

Marieke en Lilian zijn deze actie gestart omdat zij iedereen met diabetes, die 24/7 bezig zijn met het goed houden van de bloedsuikerspiegel, een betere kwaliteit van leven toe wensen en uiteindelijk een toekomst zonder diabetes.

Steun deze actie

Marieke en Lilian houden een blog bij over hun bijzondere ontmoetingen, de sponsors, de tussenstand en nog veel meer!

Afgelopen zondag zijn ze aangekomen in Drenthe:

''In Haren kronkelen weg en water schilderachtig door elkaar en hebben we uitzicht over de Hoorense plas en op het Paterwoldse meer. En dan: net nadat we vanuit Groningen Drenthe binnengekomen zijn, vinden we het allerschattigste en fijnste plekje van deze wandeldag. Hier genieten we in alle rust (en extra lang, want: stortbui x 2) van een Italiaanse bol met een glaasje Rosé. Het plekje hangt vol met spreuken. Met de spreuk “Iets wat dichterbij komt, verandert niet, maar wordt wel anders” in ons hoofd hervatten we de wandeling naar Zuidlaren. Berend Botje: ook niet thuis''.

Voor nu zit hun wandelweekend van 55 kilometer erop. De volgende route staat gepland op zondag 6 september. 

Volg de Diabetes2challenge van Marieke en Lilians via hun Facebookpagina, blijf op de hoogte van hun avontuur door Nederland, wens hen heel veel succes en steun hun actie!