Utrechtse Waterlinie Wandeltocht 2019

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (114%)

Op zaterdag 19 oktober liepen 2000 wandelaars mee met de eerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Dankzij vrijwillige bijdrages en inzet van de Diabeatit actievoerders leverde dit evenement €5727 op voor diabetesonderzoek. Wat een geweldig bedrag en evenement! Wij zijn er volgend jaar op 31 oktober weer bij, zet jij het ook vast in je agenda? 

Een unieke wandeltocht

De allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht loopt door het linielandschap langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ervaar de overgang van de stad naar de groene omgeving en van licht naar donker. Dit stuk Nederlands historisch erfgoed met fraaie forten en open landschap wordt op bijzondere wijze uitgelicht op zaterdag 19 oktober 2019. En jij kunt erbij zijn! Kies één van de vijfafstanden (12,5  KM tot 37,5 KM) en laat je verrassen door de beleving onderweg, de historische forten en hun verhalen.

Via www.waterliniewandeltocht.nl kun jij je inschrijven voor deze unieke wandeltocht.

Zet jij je beste beentje voor?

Heb jij je inschrijfbewijs al en wil jij je deelname extra bijzonder maken? Kom dan in actie! Maak hier kosteloos een persoonlijke of team actiepagina aan. Deel envoudig de link naar de actiepagina met je familie, vrienden en kennissen en laat jouw inzet tijdens de wandeltocht met donaties sponsoren. Samen kunnen we zo nog meer onderzoek naar diabetes financieren. 

Tips voor een succesvolle actie en actiepagina? Check snel de tips pagina

Kom in actie

 

“Utrecht heeft zoveel moois te bieden, maar een wandelevenement ontbrak verrassend genoeg nog. De Nieuwe Hollandse Waterlinie met de ruige forten, zoals de vier Lunetten, Fort Vechten en Fort Rijnauwen en de prachtige omliggende natuur vormde voor ons een gedroomde plek om zo’n evenement te organiseren. Een stevige wandeling door het groen, langs historie en cultuur past ook goed bij de ambities van Utrecht voor gezond stedelijk leven. We gaan er met alle deelnemers iets moois van maken op 19 oktober!”

Initiatiefnemers Mattijn Boerkamp en Michael Gane over het evenement

Kijk op www.waterliniewandeltocht.nl voor meer informatie over de wandeltocht, de routes & de organisatie. 

 

 

Bekijk alle
€ 15 Aan: Fort met diabetes! 24-10-2019 | 13:38
€ 2.372,50 Donaties bij inschrijvingen en verkoop shirts 22-10-2019 | 16:53
€ 7,50 Aan: Fort met diabetes! 20-10-2019 | 10:34
€ 10 Aan: Fort met diabetes! 19-10-2019 | 21:11
€ 5 Aan: Fort met die diabetes! 19-10-2019 | 18:02
Bekijk alle

Kromhout Kazerne opent poorten voor Utrechtse Waterlinie Wandeltocht!

21-05-2019 | 00:00 De voorbereidingen voor de eerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht zijn in volle gang en het belooft een bijzondere wandeling te worden. Er is leuk nieuws! De Kromhout Kazerne zal de poorten naar het terrein openen voor de wandelaars van de wandeltocht. Een unieke kans om het bijzondere fort Vossegat te bewonderen. En dat in de avonduren.   Op de Kromhout Kazerne zal van alles te beleven zijn, net als op andere plekken tijdens de tocht die langs 14 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voert. Op het kazerneterrein zal een blaaskapel te zien en te horen zijn en ook het fort Vossegat wordt mooi uitgelicht. Nog niet eerder werd het terrein opengesteld in de avonduren. Met deze toevoeging is de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht compleet.   UNESCO Werelderfgoed en natuur als basis Mattijn Boerkamp en Michael Gane zijn initiatiefnemers van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht: “De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste Rijksmonument van Nederland en is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. Daarnaast is het in 2019 200 jaar geleden dat men met de bouw van deze forten is begonnen. Een unieke gelegenheid dus om hiervoor extra belangstelling te genereren. Het prachtige omliggende natuurgebied geeft ons de kans om echt een mooi wandelevenement te organiseren. We hadden al snel bedacht dat het een avondwandeling moest worden. We zullen de forten mooi uitlichten en er is onderweg van alles en nog wat te zien, beleven en proeven.”   Vijf routes tussen 12,5 en 37,5 kilometer De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht heeft met de toevoeging van fort Vossegat de routes uitgebreid naar vijf routes. De langste route die de wandelaars kunnen kiezen is 37,5 kilometer. Ook routes van 25 en 20 kilometer zijn mogelijk. Al deze routes starten op het Jaarbeursplein bij Station Utrecht Centraal. Bij de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park starten twee kortere routes: van 17,5 en 12,5 kilometer. De kortste route van 12,5 kilometer is de DiaBeatit route.   DiaBeatit: steun het Diabetes Fonds Voor alle routes kunnen individuele wandelaars en groepen zich laten sponsoren om zo extra geld op te halen voor het Diabetes Fonds om meer onderzoek naar diabetes mogelijk te maken (www.diabeatit.nl/waterlinie).   In samenwerking met landelijke en Utrechtse partijen Ook de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht steunen de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Vanaf het eerste uur zijn ook het Diabetes Fonds en Staatsbosbeheer betrokken. Staatsbosbeheer zal de forten op de route die zij in eigendom hebben openstellen. Het Creative College van ROC Midden-Nederland helpt met de invulling van het entertainment op verschillende locaties. Naast wandelen staat namelijk ook plezier en gezelligheid hoog in het vaandel. Met de toevoeging van de Kromhout Kazerne als samenwerkingspartner wordt de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht nog completer en gevarieerder.
Lees meer