Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (2%)

Een unieke wandeltocht

De allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht loopt door het linielandschap langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ervaar de overgang van de stad naar de groene omgeving en van licht naar donker. Dit stuk Nederlands historisch erfgoed met fraaie forten en open landschap wordt op bijzondere wijze uitgelicht op zaterdag 19 oktober 2019. En jij kunt erbij zijn! Kies één van de vier afstanden (15 tot 35 KM) en laat je verrassen door de beleving onderweg, de historische forten en hun verhalen.

Via www.waterliniewandeltocht.nl kun jij je inschrijven voor deze unieke wandeltocht.

 

Zet jij je beste beentje voor?

Heb jij je inschrijfbewijs al en wil jij je deelname extra bijzonder maken? Kom dan in actie! Maak hier kosteloos een persoonlijke of team actiepagina aan. Deel envoudig de link naar de actiepagina met je familie, vrienden en kennissen en laat jouw inzet tijdens de wandeltocht met donaties sponsoren. Samen kunnen we zo nog meer onderzoek naar diabetes financieren. 

Tips voor een succesvolle actie en actiepagina? Check snel de tips pagina

Kom in actie

 

“Utrecht heeft zoveel moois te bieden, maar een wandelevenement ontbrak verrassend genoeg nog. De Nieuwe Hollandse Waterlinie met de ruige forten, zoals de vier Lunetten, Fort Vechten en Fort Rijnauwen en de prachtige omliggende natuur vormde voor ons een gedroomde plek om zo’n evenement te organiseren. Een stevige wandeling door het groen, langs historie en cultuur past ook goed bij de ambities van Utrecht voor gezond stedelijk leven. We gaan er met alle deelnemers iets moois van maken op 19 oktober!”

Initiatiefnemers Mattijn Boerkamp en Michael Gane over het evenement

Kijk op www.waterliniewandeltocht.nl voor meer informatie over de wandeltocht, de routes & de organisatie. 

Bekijk alle
€ 50 Aan: Huub weer op pad 12-03-2019 | 20:20
€ 50 Aan: Diabetes de wereld uit! 12-03-2019 | 10:44
€ 10 Aan: Janneke beats diabetes 10-03-2019 | 20:36
€ 25 Aan: Wanda Wandelt 28-02-2019 | 15:23
Bekijk alle

Inschrijvingen gaan van start!

01-03-2019 | 09:33 Vandaag start de inschrijving voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op zaterdag 19 oktober 2019. Tijdens de eerste editie van dit unieke wandelevenement in de regio Utrecht maken wandelaars kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. Zo ervaren ze de overgang van stad naar natuur en van licht naar donker. Daarbij steunt de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht het Diabetes Fonds. Voor iedereen De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Onderweg is er van alles te beleven. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Er is keuze uit 4 routes variërend van 15 tot 35 km. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland en is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed.Wandelen voor het Diabetes Fonds De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht staat in het teken van bewegen door te wandelen. Wanneer je wandelt voel je je niet alleen fitter en energieker. Bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij mensen met diabetes heeft bewegen een gunstig effect op insulinegevoeligheid en het verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Daarom komen vrijwillige donaties ten goede van het Diabetes Fonds. Ook worden deelnemers opgeroepen om via www.diabeatit.nl/waterlinie een actiepagina aanmaken en hiermee familie, vrienden en kennissen te vragen om hun inzet tijdens de wandeltocht te sponsoren met donaties. Samen brengen wij zo de genezing van diabetes stap voor stap dichterbij.  Kom in actie en wandel mee Tijdens de Wandelbeurs van 1 t/m 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt het startsein voor het inschrijven gegeven. 
Lees meer