Doppenactie vrijwilligersteam zoekt per direct versterking!

12-07-2021 | 11:03

Door het hele land worden er metalen doppen gespaard door particulieren, bij sportverenigingen, in cafés. De doppen worden gerecycled en dat levert geld op. Goed voor het milieu én voor 1,2 miljoen mensen in Nederland met diabetes: Hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt. Daar wordt wetenschappelijk onderzoek naar diabetes mee gefinancierd.

Het begon als een ludieke actie van een handvol vrijwilligers, maar inmiddels zijn er 60 inzamelpunten en is er met de actie al meer dan €80.000 opgehaald.

De dopjes bij de inzamelpunten moeten om de zoveel tijd naar een recyclingfabriek in Leeuwarden. En daar hebben wij, het doppen vrijwilligersteam, jouw hulp bij nodig!

Word jij de nieuwe logistieke held van het doppenteam?

We zoeken per direct een vrijwilliger om ons team te komen versterken. Ben jij een sociaal en enthousiast persoon die graag zijn netwerk en kennis inzet om andere te helpen? Heb jij toevallig ervaring in de logistiek of transportsector? Dan kunnen we jouw energie goed gebruiken.

Wij zoeken namelijk iemand die kan helpen bij het zoeken van (gesponsorde) transport, bij het onderhouden van contact met transporteurs en de grote inzamelpunten en bij het maken en bewaken van overzichten en planningen.

Naast dat wij als groep samenwerken en sparren, kan je ook goed zelfstandig aan de slag. We vinden het ook leuk als je meedenkt en ideeën aandraagt om samen de doppenactie nog succesvoller te maken  en daarmee nog meer geld op te halen voor onderzoek naar diabetes.

Wij zoeken iemand die circa 2 uur per week kan helpen.

Wie zijn wij, de vrijwilligers van de doppenactie?

We zijn een klein en enthousiaste groep vrijwilligers die zo veel mogelijk geld wil inzamelen voor onderzoek naar behandeling en genezing van diabetes. We motiveren mensen doppen in te zamelen voor het Diabetes Fonds en onderhouden contact met inzamelpunten en mogelijke transporteurs. We hebben nauw en regelmatig contact met het Diabetes Fonds die de actie omarmt en ondersteunt.

Wat wij leuk vinden aan onderdeel zijn van het doppenactie team? Je inzet wordt beloond met leuke contacten, veel dankbaarheid en eeuwige roem natuurlijk. 😉

Interesse of meer informatie?

Stuur ons een mailtje naar info@metalendoppen.nl

Meer over de actie